Maandag 17 februari 2020
Twentesport

‘Tukkers’ blijven Nederland bij de hand nemen op EK

Geplaatst op 16 januari 2016 door   ·   Geen reacties

lieke klaassenBELGRADO – De Nederlandse waterpolovrouwen hebben zaterdagmiddag hun wedstrijd tegen het sterk geachte Rusland winnend afgesloten. In het vierde groepsduel werd het een overtuigende 14-7 overwinning voor de ploeg van Arno Havenga. Lieke Klaassen (archieffoto) en Yasemin Smit waren wederom belangrijk met respectievelijk vijf en drie treffers.

De eerste drie aanvallen van de Nederlandse dames mondden allemaal uit in een doelpunt en alle drie de goals waren van Twentse makelij. Klaassen, ‘Het kanon van Goor’, zorgde voor de 1-0 en 2-0, Yasemin Smit, in dienst van Het Ravijn, maakte de derde. Oranje won in het vervolg elke periode en wist zo de Russen achter zich te houden. Al voor de zege was Nederland zeker van de kwartfinale, maar een gelijkspel tegen Griekenland komende maandag is genoeg voor de groepswinst, waardoor het in de kwartfinale uitkomt tegen de nummer vier van poule B.

Rusland – Nederland 7-14
Periodestanden: 2-5, 2-3, 1-3, 2-3
Doelpunten Nederland: Lieke Klaassen 5, Yasemin Smit 3, Vivian Sevenich 2, Sabrina van der Sloot, Dagmar Genee, Maud Megens, Amarens Genee

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief