Zondag 23 juni 2024
Twentesport

Uniek: twee winnaars in vierde etappe Olympia’s Tour

Geplaatst op 8 september 2017 door   ·   Geen reacties

HARDENBERG – Ook na de de vierde etappe van Olympia’s Tour blijft Pascal Eenkhoorn uit Genemuiden klassementsleider.Uniek was dat er vanmiddag twee etappewinnaars waren.

Fabio Jakobsen, nationaal kampioen bij de beloften, kwam in Hardenberg na 142 kilometer net als gisteren in Vledder vanmiddag als winnaar over de meet, al moest daar een finishfoto aan te pas komen. Uiteindelijk werd Gerben Thijssen medewinnaar, want de Belg duwde zijn wiel voor het oog gelijktijdig over de streep en ook de foto kon liet geen millimeter tussenruimte zien.

Pascal Eenkhoorn is al vanaf dag één klassementsleider. Morgen koerst het peloton 150 kilometer naar Offenbeek.

Vier renners kleurden deze vroege herfstetappe met voortdurend regenbuien. El Mehdi Chokri, Lars van den Berg, Jordi Talen en Justin Timmermans pakten enkele minuten voorsprong, maar moesten zich uiteindelijk gewonnen geven. Van den Berg en Timmermans werden als laatste vluchters gegrepen op twee kilometer van het einde, waarna een massasprint over de ritwinnaar moest beslissen. Daarin leek Jakobsen zich de snelste te tonen, maar na bestudering van de finishbeelden bleek geen winnaar aan te wijzen. Daardoor werden Jakobsen én Thijssen uitgeroepen als winnaars.

FOTO: Sportfoto.nl

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief