Woensdag 22 mei 2024
Twentesport

Sander Westerveld op zoek naar nieuwe club

Geplaatst op 14 juni 2011 door   ·   Geen reacties

MONZA – Sander Westerveld (foto) vertrekt bij de AC Monza Brianza dat uitkomt in de Lega Pro Prima Divisione in Italië. De club is eigendom van Clarence Seedorf. Westerveld heeft twee seizoenen onder de lat gestaan bij Monza, maar vindt nu de tijd rijp om te vertrekken en de eer van de basisplaats te gunnen aan de tweede keeper.

Tegen TwenteSport.com zei hij vandaag  dat de club financiële problemen heeft. Eigenlijk zijn we gedegradeerd, maar door enkele omkoopschandalen in hogere divisies, zit de kans er nog in dat Monza ook komend seizoen in de Lega Pro Prima Divisione zal spelen.  Westerveld (36) wacht echter niet op dit scenario. ‘Ik vertrek bij Monza. Ik heb dit jaar vijftig wedstrijden gespeeld en zou zeker nog een paar jaar mee kunnen. Maar we hebben als spelers vorig seizoen al ingeleverd, vanwege de zwakke financiële situatie. Voor komend jaar is het budget 50% lager. Ik heb bijna alle wedstrijden gespeeld. Toen ik twee jaar geleden door FC Utrecht werd afgekeurd wegens knieproblemen, bleek dat achteraf dus behoorlijk mee te vallen, want ik heb twee seizoenen zonder problemen getraind en gespeeld’, aldus de oud-international.

Hij gaat zich oriënteren op een nieuwe job ergens tussen de doelpalen van een ambitieuze club. ‘Voetballen is nog steeds te mooi om er mee te stoppen. Ik zoek een leuke club. Waar dat is, maakt me niet uit. In Nederland? Ja, dat zou ook kunnen, ook als tweede keeper. Ik heb over enkele dagen een afspraak met Henk van Ginkel, mijn zaakwaarnemer.  Met hem ga ik over mijn toekomst praten. Er zijn mogelijkheden zat.’

Westerveld heeft inmiddels 373 competitiewedstrijden achter zijn naam staan. Dat gebeurde bij de volgende clubs: FC Twente, Vitesse, FC Liverpool, Real Sociedad, Mallorca, FC Porthmouth, FC Everton,   UD Almeria, Sparta, AC Monza.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief