Zondag 23 juni 2024
Twentesport

Ingecalculeerd verlies van vrouwenteam van Borhave

Geplaatst op 21 januari 2018 door   ·   Geen reacties

TEKST: Wil Kars

BORNE – Het vrouwenteam van de handbalvereniging Borhave verloor vandaag in de eigen sportzaal ‘t Wooldrik in Borne van grootmacht Quintus.

Het verlies was ingecalculeerd, want de ploeg uit Kwintsheul is een titelkandidaat in de erdivisie van het vrouwenhandbal. Met een eindstand van 28-39 werd de schade zeer binnen de perken gehouden. Er zijn wedstrijden waarin Borhave minder vaak scoort. Zeker, de marge van elf treffers is behoorlijk, maar zegt vooral veel over de aanvallende power van de bezoekers, die naar verwachting om het landskampioenschap zullen strijden met VOC uit Amsterdam en Dalfsen.

Het thuisteam van trainer Rik Philips leverde flink weerwerk, had in fases zelfs een overwicht, maar kwam uiteindelijk kracht en klasse tekort.

Borhave staat nu zesde in het klassement, met negen punten, twee punten achter Venlo en drie punten voor Westfriesland. Het streven is plaatsing in de kampioenpoule en daarvoor moet minimaal de zesde plek worden behouden, wat vorig seizoen net niet lukte.

FOTO TG Films: Priscilla ter Elst van Borhave haalt uit

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief