Woensdag 12 juni 2024
Twentesport

Alleen de hockeymannen van Bully weten te winnen

Geplaatst op 20 november 2017 door   ·   2 Reacties

OLDENZAAL – Niet alleen de mannen van EHV gingen zondag onderuit, in de eerste klasse, in de tweede klasse kregen MHC Almelo en PW eveneens klop. Alleen in Oldenzaal bleven de drie punten thuis, omdat Bully met 6-4 van Zevenaar won.

Trainer-coach Bart Olde Boerrigter van de Oldenzaalse formatie had een wedstrijd met een wisselend scoreverloop gezien: ‘Het eerste kwartier was voor ons, met goede kansen, maar Zevenaar had aan twee counters genoeg voor de 0-1 en 0-2. Daarna zijn we doorgegaan met het creëren van mogelijkheden wat snel resulteerde in de 2-2. Nog een counter en een corner van ons zorgden voor een 3-3 ruststand. Na rust hebben we het tempo nog wat opgeschroefd, wat zorgde voor de 4-3 en 5-3.’ Zevenaar maakte vervolgens nog wel de aansluitingstreffer, maar al snel daarna besliste Bully de wedstrijd op 6-4. Het was overigens volgens Olde Boerrigter ‘al met al een rommelig potje met van beide kanten veel vechtlust’’ , maar op basis van het vertoonde spel was er naar zijn mening sprake van een terechte overwinning. Leen Timmer was met opnieuw drie doelpunten topscorer voor Bully.

Almelo
De mannenelite van Almelo kreeg bij GHBS in Groningen letterlijk en figuurlijk een koude douche met een ruime 6-1 nederlaag. Trainer-coach Alexander Enzerink toonde zich realistisch: ‘We hebben met z’n allen na de wedstrijd kunnen concluderen dat het vooral aan onszelf lag. Het is geen grote ramp om te verliezen, wat belangrijk is dat we hiervan leren. We staan nu eenmaal op een mooie plek op de ranglijst en misschien brengt dat wel iets meer druk met zich mee, die we moeten leren omzetten in een prestatie. Gelukkig hebben we de tijd, want we hoeven dit seizoen niet te promoveren.’ Kenmerkend voor het grote krachtsverschil was dar Almelo slechts één strafcorner kreeg, die overigens wel werd benut, namelijk door Pieter van der Veen.

PW
Onderaan in de tweede klasse verloor PW in Harderwijk met 4-3 van De Mezen, waardoor deze Enschedese club in navolging van EHV eveneens hekkensluiter van de ranglijst is. De conclusie is duidelijk: het mannenhockey in Enschede heeft wel eens betere tijden gekend.

Delen is sportief

Reacties (2)

  1. Hc Twente says:

    Ook deze week hebben de heren van Twente gewonnen. Met 2-1 van Flevoland.

  2. Hc Twente says:

    Ook deze hebben de heren van Twente gewonnen. Met 2-1 van Flevoland.
Archief