Alleen winst vrouwen EHV, verlies andere Twentse teams

Geplaatst op 16 oktober 2017 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – De resultaten van de Twentse hockeyvrouwen waren dit weekend niet om over naar huis te schrijven, terwijl het daarvoor met zoveel uitwedstrijden juist een ideale gelegenheid was.

EHV was de enige ploeg die de drie punten wist binnen te halen, maar dat was gelet op de ranglijst geen onverwachte score. In dezelfde eerste klasse moest het Oldenzaalse Bully passen bij het Arnhemse Upward (2-1 verlies). Volgens trainer-coach Herman Kemna had er meer ingezeten voor zijn ploeg, die opnieuw niet sterk begon. ‘De eerste vijftien minuten waren voor Upward dat uit een scrimmage de 1-0 scoorde. Daarna namen we het heft in handen en kregen we bijna loon naar werken. De tweede helft hetzelfde beeld: Bully dat aandringt, Upward dat scoort. Via een mooie strafcornervariant die benut werd via Cherise Helant Muller kwamen we nog wel dichterbij, maar uiteindelijk moesten we met lege handen naar huis.’

Almelo en Twente gingen in de tweede klasse onderuit bij Apeliotes (5-2) respectievelijk Deventer (7-0). Trainer-coach Niek Hendriks van Almelo was niet zozeer teleurgesteld in het resultaat als wel in zijn eigen ploeg: ‘We hebben van onszelf verloren. Bij de stand 3-2, zes minuten voor tijd, kregen we nog een strafcorner mee die enkele centimeters naast ging, maar we hadden al lang vaker moeten scoren. in de laatste twee minuten vielen helaas nog de 4-2 en de 5-2, maar dat kwam ook omdat we vol bleven aanvallen om gelijk te maken en eventueel nog te winnen.’Fleur Gwinner en Fleur van Munster waren de enigen wél doel troffen.

Twente hield het doel in Twente exact een half uur droog. Daarvoor en daarna kreeg het er maar liefst zeven om de oren, waarvan de eerste na een halve minuut en de tweede vlak voor rust. Veel ongelukkiger kon het niet, vond ook trainer-coach Bastiaan Schuil: ‘Des te meer respect heb ik voor mijn team dat het na die vroege tegengoal toch met veel vertrouwen bleef spelen. De 2-0 was een domper, die we in de tweede helft wel probeerden te overwinnen, maar uiteindelijk niet meer te boven kwamen. Mede daardoor kreeg de tegenstander alle ruimte om kansen te creëren en deze af te maken. Hierbij zaten zeker twee doelpunten met het spreekwoordelijke luchtje, maar ook dan nog was de uitslag ruim geweest. Al met al was dit niet helemaal het eerste gedeelte van de competitie (qua uitslagen en qua stand) waar we op hadden gerekend natuurlijk.’