Woensdag 12 juni 2024
Twentesport

Almelo blijkt de beste van Twente bij het vrouwenhockey

Geplaatst op 30 oktober 2017 door   ·   Geen reacties

ALMELO – De absolute Twentse winnaar bij het vrouwenhockey in tweede klasse was dit weekend Almelo, dat op eigen veld Ares uit Apeldoorn met 3-2 de baas bleef en daarmee de tweede overwinning van het seizoen boekte.

Een hele opluchting voor trainer-coach Niek Hendriks: ‘Een volledig verdiende zege, ook volgens mijn collega van Ares. Het lijkt op het oog krap, maar de krachtsverhoudingen waren veel groter, het had ook zomaar 10-4 kunnen worden. De dames hebben werkelijk alles gegeven en hadden maar één gezamenlijk doel en dat was winnen. Ik hoop dat ze nu de smaak te pakken hebben en beseffen dat we van iedereen kunnen winnen.’ De doelpuntenmaaksters waren Veerle Brenninkmeijer, Fleur van Munster en Maud Hubbelmeijer.

EHV
De vrouwen van EHV kwamen bij Ede niet tot scoren en omdat de thuisploeg daartoe evenmin in staat was, stond er na een rommelig duel 0-0 op het scorebord. Dat betekende een serie shoot-outs waarvan EHV-keepster Sterre Korterik er op bekwame wijze twee onschadelijk maakte. Daarmee gaf ze haar medespeelsters de motivatie om binnen acht seconden te scoren, wat onder andere gedaan werd door de 15-jarige Eline Aellerinck, kampioen van Nederland op dit onderdeel in haar leeftijdscategorie. Mede daardoor ging EHV met twee punten terug naar Enschede.

Bully
De vrouwen van Bully waren door drie nederlagen op rij in zwaar weer terecht gekomen en moesten zich in Groningen bij GHBS uit het oog van de storm zien te vechten om in wat rustiger vaarwater te geraken. Dat lukte niet, want het werd een verlies van 2-1. Volgens trainer-coach Herman Kemna Van de Oldenzaalse vrouwen was het spel goed, maar het scoren bleek weer lastig. In de slotfase werd een opgelegde kans op de 2-2 gemist.

Twente
De vrouwen van Twente verloren op eigen veld in Hengelo kansloos met grote cijfers van Leusden; er stond aan het eind 1-9 op het scorebord.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief