Zaterdag 20 april 2024

Almelose hockeyvrouwen met vliegende kiep naar zege

Geplaatst op 6 november 2017 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Net als bij de mannen was in het Twentse hockey ook bij de vrouwen Almelo goed voor het beste resultaat.

Uit bij Deventer, dat vooraf acht punten voor lag, speelde Almelo met 2-2 gelijk en vooral de manier waarop dat gebeurde was volgens trainer-coach Niek Hendriks een groot compliment waard. ‘We hebben de hele wedstrijd vol op de winst gespeeld, maar gingen met een 2-0 achterstand de rust in. De tweede helft was voor ons en uit een strafcorner scoorden we de 2-1. Ruim tien minuten voor tijd leek het noodlot toe te slaan toen onze keepster Nina Feenstra, die een fantastisch wedstrijd speelde, haar knie verdraaide en echt niet meer verder kon. Ik heb toen het team ervan kunnen overtuigen dat we met twee snelle centrale verdedigers, van wie er er één als vliegende kiep ging spelen, de tegenstander moesten afbluffen. Het was de dood of de gladiolen en natuurlijk ook helemaal nieuw voor de dames, maar vanaf dat moment waren wij het team dat de meeste kansen kreeg. Na de 2-2 hing de 3-2 zelfs in de lucht en als je dan ziet dat vijf seconden voor tijd een strafcorner tegen eruit wordt gelopen, dan voelt zo’n punt echt als een overwinning.’

EHV
De vrouwen van EHV hadden zich voorbereid op een pittige thuiswedstrijd tegen het hogergeplaatste Naarden. Dat viel uiteindelijk reuze mee, want de gastvrouwen domineerden vrijwel de volledige wedstrijd en moesten eigenlijk alleen bij de 2-1 corrigerend te werk gaan. De ploeg had meer tegenstand verwacht, maar het ging verrassend makkelijk. Met een nieuw systeem (5-3-2) werd Naarden vastgezet. Voor EHV scoorden Juliet Buma, Linn Delfgou en Roos Craghs. Door deze overwinning staat de ploeg weer op de derde plaats, die goed is voor rechtstreekse promotie.

Bully
Uit bij GCHC in Groningen leidde de maximale inzet van Bully tot het eerste punt na een serie van vier nederlagen. Voor de gelegenheid werd de 16-jarige junior Anne Verbeek opgesteld in plaats van de geblesseerde Loes Gelink en zij speelde een uitstekende wedstrijd. Het werd 1-1 door twee benutte strafballen, waarbij Dominique Reuvekamp namens Bully scoorde. Bij de stand 2-1 raakte Bully in ondertal, maar desondanks viel de terechte gelijkmaker door Pien Schopman, waarna GCHC de shoot outs won en Bully dus met één punt genoegen moest nemen.

Twente
De uitwedstrijd bij hekkensluiter Leeuwarden bracht Twente niet de gehoopte punten: na een gelijkwaardig begin vormde een volgens de Hengeloërs onterecht gegeven strafbal de opmaat voor weer een nederlaag (4-2). Ook de tweede treffer was dubieus in de ogen van trainer-coach Bastiaan Schuil. Een strafcorner van Fleur Leusenkamp werd daarop afgekeurd, maar even later kreeg ze wel de goedkeuring van de arbitrage. In de Twentse jacht op de gelijkmaker scoorde Leeuwarden in de counter twee keer en was de wedstrijd gespeeld. Daarmee zakt Twente naar de laatste plaats in de tweede klasse.