Woensdag 12 juni 2024
Twentesport

Vertrek Armenteros goed voor spits én voor Heracles

Geplaatst op 27 augustus 2017 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Na een medische keuring afgelopen week zal Samuel Armenteros morgen naar verwachting tekenen bij Benevento Calcio, dat dit seizoen uitkomt op het hoogste niveau in Italië, in de Serie A debuteren. Armenteros was gisteravond nog in Almelo bij zijn huidige club Heracles, niet als speldeelnemer maar als aandachtig toeschouwer (zie foto).

Armenteros zowel als Heracles mag zich gelukkig prijzen met de voorgenomen transfer. De spits maakt – mede op basis van zijn negentien goals in het vorige seizoen – een nieuwe carrièresprong, de club houdt er vanwege het nog tot eind dit seizoen geldende contract nog een mooie cent aan over, waarbij in de wandelgangen over ‘circa twee miljoen’ wordt gesmoesd. Dat laatste is trouwens meer geluk dan wijsheid. Heracles wilde Armenteros vorig jaar namelijk nog een verbintenis voor één seizoen aanbieden( dan was hij nu transfervrij geweest), maar de speler persisteerde in een tweejarig contract. Door de spits toen zijn zin te geven, vangt Heracles nu de hoofdprijs, al wordt over bedragen (nog) niets officieels gezegd.

Evenmin is het vertrek van Armenteros sportief een ramp voor de club uit Almelo, want zonder hem lukt het ook. De nieuwe eerste man in de punt van de aanval heet Paul Gladon die steeds beter speelt en steeds vaker scoort, zoals gisteravond. Daar komt bij dat Vincent Vermeij langzaam uit een doelpuntloze vormcrisis lijkt te komen. De echte nieuwe held is overigens Brandley Kuwas, die net achter de voorstel linie speelt, met doorzetmacht, zich in alle opzichten (technisch, mentaal en verdelend) razendsnel ontwikkelt en ook regelmatig scoort met loepzuiver geplaatste en de vaak geluidsbarrière-doorbrekende schoten.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief