Zaterdag 2 maart 2024
Twentesport

Barkach en Toroitich winnen Marathon Enschede

Geplaatst op 16 april 2023 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – In een enerverende slotfase wonnen bij de mannen Alfred Barkach uit Kenia in 2:08:51 en Shyline Toroitich bij de vrouwen in 2:22:45 vandaag de  Enschede Marathon. Er was aan veel publiek aan het parcours, uiteraard vooral op de Oude Markt waar de start en de finish plaatsvonden.

Voor het eerst had de  organisatie niet voor een aantal ronden gekozen, maar voor één parcours, om  zoveel mogelijk wijken in de stad  te betrekken bij wat een volksfeest moest worden, dat het ook werd. Of zoals de organisatie vaststelde: één langgerekt lint marathonlopers slingerde zich een weg door Enschede en het buitengebied, voorafgegaan door een aantal snelle toplopers.

Bij de mannen eiste Kipuego uit Kenia de twee plek op en zijn landgenoot Bonface Kiplimo werd derde. Bij de  vrouwelijke atleten won  Shyline Toroitich won in een persoonlijk record (2:22:45) de snelste tijd noteren. Zij verbeterde haar persoonlijk record met meer dan zes minuten, voor Meryline Chelangat,

De snelste Nederlander op de marathon was Christiaan Bosselaar in 2:21:48. Enschedëer Niels te Pas kwam in 2:24:09 over de streep. Bij de vrouwen was Anne Zijderveld de snelste landgenoot, zij liep 3:05:13.

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief