Donderdag 23 januari 2020
Twentesport

Belangrijke zege voor dammers van Denk en Zet/WvM

Geplaatst op 5 januari 2020 door   ·   Geen reacties

WESTERHAAR – Het eerste team van de damclub Denk en Zet/WvM deed wat het moest doen door dit weekend te winnen van Hoogeveen. Het werd een afgetekende 14-6. De zege was hard nodig om uit de degradatiezone van de ereklasse te blijven, want voor aanvang stonden de Westerhaarders slechts op vier punten van de rode streep.

Een meevaller was dat de equipe uit Hoogeveen noodgedwongen met twee invallers moest aantreden. Op liefst negen van de tien borden kon Denk en Zet bogen op een hogere rating. Bert Aalberts opende het bal met een rimpelloze remise tegen de sterke Poolse vrouw Natalia Sadowska. Nadien moest moest ook Herman Hilberink remise toestaan.

Odin Mol, Andrej Kamalkov, Jan van Dijk, Peter Hoopman, Yuen Wong, Marino Barkel, Gil Salomé en Gerbrand Hessing (in een spannende partij tegen de talentvolle Wouter Sosef) wisten hun onderscheiden partijen te winnen.

Over twee weken ontvangen de Westerhaarders in het eigen clubhuis Dammers uit Doetinchem, in wat opnieuw een belangrijke wedstrijd is voor de situatie onderaan de ranglijst.

FOTO: Gerbrand Hessing (links) versloeg de talentvolle Wouter Sosef

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief