Dinsdag 27 februari 2024
Twentesport

Bod van vader betekent talentpaard voor Kirsten Rikkert

Geplaatst op 18 oktober 2019 door   ·   Geen reacties

ENTER/ZWOLLE – De aanstormende amazone Kirsten Rikkert uit Enter kan en stal inrichten voor een paard doordat haar vader het winnende bod had van 70.000 euro. Dat gebeurde op Jumping Zwolle. Centraal stonden de opleiding van jonge paarden in de internationale proeven, de avondrubriek waarin het om topsport draaide en de aan- en verkoop van beloftevolle springpaarden in de afsluitende veiling Sale of the Rising Stars.

FOTO: Kirsten Rikkert (archieffoto)

De volgepakte VIP-tribune en talrijke toeschouwers rondom de ring keken toe hoe vijf veilingpaarden voor 50.000 euro en meer werden afgeslagen. De elf paarden van Teus van den Brink blijven allemaal in Europa. Grand Prix-ruiter Carl Hanley kreeg Juliaminka voor 75.000 euro in handen. En de Enterse amazone Kirsten Rikkert mag een stal klaarmaken voor Jadebridge na het winnende bod van vader Rikkert dat als gezegd 70.000 euro omvat.

Voor talentvolle springpaarden is er altijd markt. Eenmaal verkocht is het aan de ruiter om ze verder te ontwikkelen en ze netjes te managen. Ook dat was vandaag te zien in de IJsselhallen. Michael Greeve uit De Wolden plukte er de vruchten van door tweede te worden in het 1.50 meter-parcours achter de Duitse amazone Sophie Hinners op de pijlsnelle Vittorio 8. Het verschil was slechts 0,07 seconde. Hij won dit jaar de Grote Prijs van Eindhoven, waarna de deuren naar mooie concoursen geopend werden. In de landenwedstrijden van Dublin en Gijon zette hij foutloze rondes neer.

FOTO: Michael Greeve met Turbo Z op Jumping Zwolle (@DigiShots)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief