Dinsdag 21 januari 2020
Twentesport

Borhave en DSVD lopen tegen toppers nederlaag op

Geplaatst op 3 november 2019 door   ·   Geen reacties

BORNE/DEURNINGEN – Na een overrompelende start en een vlotte voorsprong heeft de vrouwenploeg van de handbalclub Borhave het tegen meervoudig landskampioen VOC toch niet kunnen bolwerken. Het werd in Borne 25-36. Ook de vrouwen van DSVD gingen ondanks goed tegenspel ten onder tegen een hoogvlieger, want VZV verliet Deurningen schadevrij: 28-32.

Borhave verkocht de huid duur, want ging als de brandweer uit de startblokken en kwam op voorsprong. Tot aan de rust bleven de gastvrouwen de dienst uitmaken en de gevierde kampioensploeg uit Amsterdam kwam eerst kort voor de rust voor het eerst op voorsprong om na de rust het Bornse varkentje toch nog te wassen: 25-36. Wat in het zinderende Wooldrik bleef hangen was de geweldige eerste helft van de vrouwen van trainer-coach Herman Keppels.

De vrouwen van DSVD speelden eveneens een puike partij, maar moesten het uiteindelijk tegen het sterke VZV ook afleggen, met vier punten verschil.

Borhave staat nu op de zesde plek in de eredivisie en DSVD op de negende (voorlaatste) plek met alleen Voorwaarts Twello achter zich. Over twee weken is de Bornse sporthal het decor van de eerste Twentse derby.

FOTO: Bernice Hesselink van Borhave zwaar op de huid gezeten door de VOC-verdediging (@borhave.nl)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief