Dinsdag 21 januari 2020
Twentesport

Borhave in Twentse derby net iets sterker dan DSVD

Geplaatst op 7 september 2019 door   ·   Geen reacties

DEURNINGEN – Het seizoen in de handbaleredivisie voor vrouwen begon vanavond meteen met de Twentse derby. Op bezoek in Deurningen was bleek DSVD net niet opgewassen voor Borhave uit Borne, al waren de verschillen klein; het zat hem in meevallers en geluksdubbeltjes. Het werd in sporthal ’t Hoge Vonder uiteindelijk 17-20 voor de bezoekers. Bij rust stond het met 9-10 nog iets korter op elkaar.

De thuisclub net veel jong talent ging daverend van start en imponeerde de Bornse vrouwen. Bij een achterstand van 2-0 herpakte de bezoekende ploeg van de nieuwe (althans teruggekeerde) trainer Herman Keppels zich en ging erop en erover. Na de pauze bleef Borhave, dat over meer ervaring en handbalgogme beschikt, de bovenliggende partij, maar echt uitlopen lukte niet. Even kwam DSVD nog terug in de wedstrijd, maar Borhave liet niet over zich heen lopen en behield tot het einde een veilige marge. Wel bleek dat beide teams nog in een opbouwfase zitten en wedstrijdritme moeten krijgen.

Het is bij DSVD vooral zaak de even jonge (gemiddelde leeftijd zestien jaar) als onmiskenbare talenten te laten rijpen en er een wedstrijdmachine van te maken waarin talent zich scherpt, aldus trainer Jildou Dijkstra. Voor haar collega van Borhave zijn inpassing en stabilisering ook de voornaamste klus, waarbij met name de van Bentelo overgekomen speelsters Kim te Wierik en Liza Falkman hun draai moeten vinden in de ploeg die de het scorend vermogen en de ervaring van de gestopte Tara Grashof en Moud Vlaskamp nog mist.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief