Zaterdag 20 april 2024

Borhave pakt bij SEW eerste zege en kan doorstomen

Geplaatst op 29 oktober 2017 door   ·   Geen reacties

TEKST: Wil Kars

NIBBIXWOUD/BORNE – De handbalvrouwen van Borhave pakten dit weekend in de eredivisie een belangrijke overwinning door in Nibbixwoude met 28-31 te winnen van SEW deden. Een derde van de productie nam Eline Legtenberg (zie foto) met tien treffers voor haar rekening.

De overwinning was ook van belang omdat het de eerste was van het seizoen, na twee nederlagen. SEW geldt als een team dat qua spelopvatting teamgeeststerkte van hetzelfde niveau als Borhave is. Niet allen de klassementspunten zijn van belang, ook het zelfvertrouwen is ermee gediend.

Bij rust leidde de Bornse ploeg na een vliegende start al met 12-14 en in de tweede helft was het consolideren geblazen. Daarna brak een mindere periode aan, waarbij de Westfriese ploeg op voorsprong kwam, maar de Bornse formatie van trainer Rick Philips wist zicht te herpakken en orde op zaken te stellen. In de tweede helft controleerde Borhave.

Doorstomen
Borhave staat na met drie punten uit drie wedstrijden met op de zesde plaats en kan komend weekend verder opstomen door in de eigen hal ’t Wooldrik te winnen van E&O uit Emmen dat tot de zwakkere teams in de eredivisie moet worden gerekend.