Woensdag 24 april 2024

Borhave put vertrouwen uit eclatante zege op en in Venlo

Geplaatst op 13 januari 2018 door   ·   1 Reactie

TEKST: Wil Kars

VENLO/BORNE – De handbalvrouwen van eredivisionist Borhave hebben vanavond in en van Venlo met 22-36 gewonnen. Ze ervoeren dit als een rechtzetting vanwege het gelijkspel dat ze eerder in Borne moesten toestaan en als een herpakking na de afstraffing van vorig weekend tegen VOC in Amsterdam.

De ploeg zou volgens het bestuurslid Varenhorst extra gemotiveerd zijn geweest om postuum eerbetoon te bewijzen aan Hans ter Brugge, die fysiotherapeut is geweest bij het team. ‘Veel speelsters hebben gisteren tijdens de avondwake afscheid van hem genomen.’

Dominant
Borhave domineerde de gehele wedstrijd en leidde bij rust al met 9-15. De aanvallen liepen lekker en in de goal toonde doelvrouw Eslie Wissink zich wederom één blok granieten betrouwbaarheid. In de tweede helft was er hetzelfde patroon. Uiteindelijk ging Venlo va banque spelen met een zevende veldspeler. Wissink kreeg zo de gelegenheid met een Westertje ook eens doeltreffend zijn door de 12-19 voor haar rekening te nemen.

Vijfde plek
Volgende week zondag speelt de formatie van trainer Rik Philips, die nu op een mooie vijfde plek staat, thuis tegen Quintus één der titelkandidaten, uit Kwintsheul.