Woensdag 12 juni 2024
Twentesport

Borhave verliest in boeiende wedstrijd van Dalfsen

Geplaatst op 23 december 2017 door   ·   Geen reacties

TEKST: Wil Kars

BORNE – De vrouwenploeg van de handbalclub Borhave heeft vanavond de thuiswedstrijd tegen streekgenoot met 29-30 verloren.

Het was een wedstrijd met meer gezichten, want Borhave schoot als een speer uit de startblokken en leidde bij rust met vijf punten voorsprong: 18-13. Een verrassing gloorde. Het veel hoger aangeslagen Dalfsen kwam in de tweede helft dankzij collectieve ervaring en individuele klasse uiteindelijk tòch met één puntje verschil tot de volle winst.

Sensatie in de lucht
De sensatie die halverwege in de lucht hing kwam er dus uiteindelijk niet, want bij het scheiden van de markt moest Borhave uiteindelijk buigen voor de torenhoge favoriet, maar het publiek in de sporthal ’t Wooldrik was óók winnaar en applaudisseerde voor de heldhaftige thuisploeg, want de Bornse vrouwen hadden alles gegeven. Dat ze bij 25-29 nog aan een inhaalrace begonnen, waarin ze net tekortkwamen, droeg daar zeker aan bij.
Aan de kant van Borhave was de jarige Eslie Wissink op doel zeer nadrukkelijk in beeld met uitstekende reddingen. Maar het was vooral de strijdlust van de ploeg die maakte dat Borhave zijn eigen kwaliteit kon aantonen.

Memorabele derby
Het was een memorabele Overijsselse derby met passie en spanning – een heerlijke en enerverende wedstrijd tussen een verrassende runner-up uit Twente (zevende plek) en een meervoudig landskampioen uit Salland (nu een tweede plek).

FOTOGRAFIE: Herman Zandhuis

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief