Vrijdag 29 maart 2024

Borhave verstevigt zesde plek door zege in Emmen

Geplaatst op 4 februari 2018 door   ·   Geen reacties

TEKST: Wil Kars

EMMEN/BORNE – Het vrouwenhandbalteam van Borhave heeft dit weekend in Emmen eenvoudig gewonnen van E&O. Het werd na een ruststand van 11-18 uiteindelijk 22-32. De trots Borne staat hierdoor met een marge van zes punten steviger op de zesde plek die recht geeft op de kampioenspoule.

Het overwicht was voor trainer Rik Philips om in de tweede helft een aantal dingen uit te proberen. Zo verscheen in de laatste tien minuten de zestienjarige Riëlle Screever van de A-jeugd als keeper in het veld. Ze komt uit Haaksbergen, maar wel de derde generatie als Borhave-lid. Met twee stops op vrije kansen kweet de getalenteerde Screever zich uitstekend van haar taak.

Aangezien SEW thuis van Quintus verloor neemt Borhave door de overwinning in Drenthe verder afstand van de laatste vier, met twee punten achterstand op nummer vijf Venlo.