Zaterdag 2 maart 2024
Twentesport

Damesteam Bully Oldenzaal naar tweede ronde play offs

Geplaatst op 4 juni 2022 door   ·   Geen reacties

OLDENZAAL – Het eerste damesteam van OHC Bully heeft de eerste horde in de play offs voor promotie naar een plek in de landelijke overgangsklasse met succes genomen. Er werd donderdag in Den Haag met maar liefst 5-1 gewonnen van Craeyenhout, dat zich in de return vandaag in Oldenzaal heel wat stugger verdedigde en met een 4-3 nederlaag dichtbij de shoot outs kwam. Die waren nodig geweest als er was gelijk gespeeld, want volgens het reglement van de KNHB moet elke wedstrijd in de play offs een winnaar en een verliezer krijgen, elk gelijkspel krijgt de bovengenoemde verlenging. Zover kwam het dus niet en daarmee gaan de Bully-dames door naar de volgende ronde, die hen aankomende week aan Alecto uit Leiderdorp bindt.

Irene van der Lied, de ervaren assistente van de scheidende trainer-coach Frank Geers, had na de wedstrijd van donderdag in Den Haag een neutrale toeschouwer gesproken en die had het over een ‘verdiende overwinning, ook met zulke cijfers’ (1-5). Daar kon ze zich wel in vinden: ‘We begonnen sterk en kwamen vrij snel op 0-2 en na de rust zelfs op 0-3. Na de tegengoal moesten we ons even herpakken, maar toen liepen we via twee counters toch nog vrij gemakkelijk uit naar de uiteindelijke 1-5.’ Doelpuntenmakers in Den Haag waren Rimke Westerveld (2x), Bente Habers, Cherise Helant Muller en Jet Huitink.

Frank Geers, die Bully na twee jaar ‘met pijn in het hart’ gaat verlaten om in Praag Sports Director bij de Tsjechische hockeybond te worden, loofde vooraf aan de return in Oldenzaal de teamgeest van zijn ploeg. ‘Dat is misschien wel de grootste winst van mijn periode hier. Ze genieten met z’n allen van elk moment dat ze samen moeten presteren. Ook de nummers 17 en 18, die vandaag dus helaas niet op het veld in actie kunnen komen, zijn allebei volop van de partij.’ Zijn ploeg startte goed en kwam al snel op 2-0, waarna Craeyenhout iets terug deed (2-1). Dit scoreverloop herhaalde zich voor de rust, die beide ploegen met een 4-2 voorsprong voor Bully ingingen. In de tweede helft kreeg de thuisploeg een geweldige kans om de marge te vergroten, maar de strafbal werd door Bente Habers (zie foto), die voor rust wel drie keer had gescoord (Rimke Westerveld was verantwoordelijk voor nummer vier), naast gepusht. Dit was voor Craeyenhout kennelijk het sein om nog een laatste poging te wagen, want na de 4-3 werd Bully ver teruggedrukt en kwam het alleen nog met lange ‘icings’ aan de overkant. Craeyenhout haalde zelfs de keepster er nog uit, maar ook met een extra veldspeelster kwam het niet meer tot scoren en kon Bully de winst begroeten, die over de twee wedstrijden genomen in zijn geheel wel verdiend was.

En dan nu: Alecto!
De volgende tegenstander in de play offs is Alecto uit Leiderdorp. De dames-afdeling van deze club, die in 1970 werd opgericht, beleefde haar hoogtijdagen in 1995, toen het eerste team met international Sylvia Karres naar de hoofdklasse promoveerde. Daarin werden ze het eerste jaar nog verdienstelijk negende, maar het seizoen daarop degradeerden ze en afgelopen mei werden ze twee niveau’s lager tiende in de overgangsklasse , onder Zwolle en Wageningen, met vier overwinningen, zes gelijke spelen en twaalf nederlagen. Volgende week een preview met Frank Geers over zijn visie op deze belangrijke krachtmeting voor de Bully-dames, te beginnen op donderdag 9 juni in Oldenzaal, met de beslissing op zaterdag 11 juni in Leiderdorp en/of (indien nodig bij gelijke stand) een derde wedstrijd op zondag 12 juni aan de eigen Sportlaan. Wordt vervolgd…

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief