Dinsdag 27 februari 2024
Twentesport

Bully-dames wennen aan overgangsklasse: 2-2 bij Ede

Geplaatst op 11 oktober 2022 door   ·   Geen reacties

OLDENZAAL – De hockeydames van Bully hebben de afgelopen twee wedstrijden vier punten gepakt door eerst thuis te winnen van Wageningen (2-0) en afgelopen zondag gelijk te spelen (1-1) bij Ede, een gedegen middenmoter die op eigen veld mede dankzij de fanatieke supporters altijd moeilijk te bestrijden is.

Twee youngsters waren belangrijk: Lieke van Benthem, de 17-jarige keepster van A1, moest zich slechts één keer gewonnen geven en de één jaar oudere Sophie Olde Veldhuis schoot haar ploeg vlak voor tijd naar de gelijkmaker, waardoor Bully een belangrijk punt mee terug kon nemen naar Oldenzaal, waar zondag de confrontatie wacht met het drie punten hoger geklasseerde Gooische.

In de tweede klasse zagen de drie Twentse damesploegen hun uitwedstrijden leiden tot een gelijkspel (Twente 2-2 bij Arnhem), een nederlaag (Almelo 5-2 bij Zevenaar) en winst (EHV 2-1 bij Westerduiven).

Felix van Zuijlen was voor de mannen van Bully zijn gewicht in goud waard met een hattrick, die tegen Deventer goed was voor de zwaar bevochten winst (3-2). De mannen van EHV waren opnieuw onderdeel van een doelpuntrijke wedstrijd, maar anders dan vorige week bij Abcoude (6-3 verlies), bleef de ploeg nu wel aan de goede kant van de score met een 5-4 winst tegen het Amstelveense AMVJ, dat vlak voor tijd de winnende treffer van ‘Gronau-West’ moest incasseren.

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief