Vrijdag 26 juli 2024

Stevige stap Bully-dames richting overgangsklasse

Geplaatst op 9 juni 2022 door   ·   Geen reacties

OLDENZAAL – De hockeydames van OHC Bully hebben vanavond op het eigen veld aan de Sportlaan in Oldenzaal een stevige stap gezet in de richting van promotie naar de landelijke overgangsklasse. Nadat eerder het Haagse Craeyenhout in de eerste ronde van de play offs was verslagen, werd nu ook Alecto uit Leiderdorp aan de zegekar gebonden. In een wedstrijd, die meer spannend dan mooi was, bleef Bully na zeventig minuten aan de goede kant van de score: 4-2.

De eerste paar minuten gebeurde er vrijwel niets en was aftasten voor beide teams het parool, in een hockeyvariant op egeltje-egeltje. Pas toen Alecto na een defensieve misgreep op 0-1 kwam, kwam er wat meer leven in de strijd en nam de thuisploeg steeds meer het initiatief tot de aanval.

Deze tactiek werd beloond met twee doelpunten uit strafcorners, één rechtstreeks door Anne Verbeek en één via een tip-in van Bente Habers. Na drie kwartier spelen leek de wedstrijd voortijdig beslist toen Emma Mulder uit een fraaie counter de 3-1 liet aantekenen, maar Alecto gaf zich niet gewonnen en kwam twee minuten later via een strafcorner alweer terug tot 3-2.

Daarna kon het alle kanten op en viel er voor het dikke pak toeschouwers van alles te beleven, totdat Jet Huizing vijf minuten voor tijd de wedstrijd definitief in het slot gooide (eindstand 4-2). Daarmee mogen de dames van Bully zaterdag in Leiderdorp voor de dag komen, waar ze de volgende stap richting promotie kunnen zetten. En mocht dat niet lukken, dan hebben ze een dag later alsnog de kans om het gewenste doel te bereiken. Wat is er nou mooier dan op eigen veld de promotie vieren?