Zondag 23 juni 2024
Twentesport

Bully en PW sluiten jaar af met winst en Almelo verliest

Geplaatst op 29 november 2017 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE/ALMELO – In de tweede klasse van het Twentse mannenhockey zijn de laatste wedstrijden van het kalenderjaar gespeeld. Almelo ging de boot in, maar PW en Bully sloten 2017 af met winst.

Almelo, dat aan een goede reeks bezig was, ondervond tegen Baarn het verschil tussen de nummer één van het rechter rijtje en een ploeg uit de top vier. Het werd een duidelijke nederlaag (2-6) waarmee het team van trainer-coach Alexander Enzerink met de neus op de feiten werd gedrukt. Niettemin mogen ze aan de Willem de Clercqstraat terugkijken op een geslaagde eerste competitiehelft, waarin de gevestigde routine op welkome wijze gezelschap kreeg van aanstormend talent. Als de opkomst en de inzet op de trainingen net zo maximaal blijven als ze tot nu toe waren, dan lijkt voor de tweede helft van het seizoen het linker rijtje nadrukkelijk in zicht en redelijk binnen handbereik.

PW
Voor de mannen van PW betekende de 2-1 zege op Wageningen de tweede overwinning en daarmee verminderden ze het onderlinge verschil met deze tegenstander tot één punt, weliswaar nog steeds in hun nadeel, maar toch moet dat zo vlak voor de winterstop een goed gevoel gegeven hebben, als mogelijk teken voor definitief herstel en klassebehoud, wat voor het hockey in Enschede pure winst en zelfs een zegen zou zijn.

Bully
Ook de mannen van Bully wonnen, en wel met 2-3 bij promovendus HCM in Arnhem. Daardoor blijft de afstand tot koploper GHBS enigszins haalbaar en redelijk beperkt tot zeven punten, wat vooral te danken is aan een slechte serie van vier nederlagen tussen half oktober en begin november. Het kan in 2018 dus alleen maar beter gaan, daar op het hockeybolwerk aan de toepasselijk benoemde Sportlaan.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief