Maandag 26 februari 2024
Twentesport

Bully-hockeydames stijgen plek na winst op Zwolle

Geplaatst op 14 maart 2023 door   ·   Geen reacties

OLDENZAAL – De hockeydames van Bully hebben zondag op eigen terrein een uiterst fraaie 4-2 overwinning behaald op Zwolle, de nummer twee op de ranglijst in de landelijke overgangsklasse. Bij de rust stond het al 3-0 voor de thuisploeg, die alleen in de tweede helft nog twee tegengoals moest toestaan. Dankzij dit resultaat stijgt de ploeg van trainer-coach Thiemo Bruning naar de achtste plaats, die gedeeld wordt met Wageningen. Zondag wacht de nieuwe nummer twee aan de Sportlaan, het Delftse Ring Pass, en de vraag lijkt gewettigd of Bully dan zomaar opnieuw kan stunten.

In de tweede klasse won EHV met gemak van Boxmeer (4-0), leed Twente een thuisnederlaag tegen Deventer, wat volgens trainer-coach Tino Stoop net zo goed een gelijkspel of zelfs een overwinning had kunnen zijn, en moesten de dames van Almelo ruimschoots hun meerdere erkennen in Civicum uit Cuijk, waarvan de doeltreffende spits een groot aandeel had in de 1-6 eindstand. De beleidsbepalers aan de Willem de Clerqstraat kunnen zich afvragen of de wissel met coach Marlou van Munster wel het gewenste effect heeft gehad. De cijfers bewijzen voorlopig het tegendeel.

De heren van EHV wonnen in de eerste klasse het sleutelduel bij hekkensluiter Hattem met 3-2. Mooi was het allemaal niet, maar trainer-coach Richard van Wezenbeek had zijn mannen er kennelijk met succes van overtuigd dat een schoonheidsprijs geen punten oplevert, zoals ze dit seizoen al te vaak hadden ondervonden. De mannen van Bully wonnen eenvoudig bij Leeuwarden (1-4) en staan op een kruispunt met twee mogelijkheden: of comfortabel meedeinen op de veilige baren van de middenmoot of in de laatste tien wedstrijden er nog een keer vol voor gaan met de oren in de nek en de blik op oneindig. Voor een club met de ambities van Bully lijkt de tweede optie de enige echte. Desnoods trekt voorzitter Herman Kemna zelf nog een keer de kleren aan.

Programma voor zondag 19 maart:

Dames

Bully-Ring Pass

Apeldoorn-EHV

Deventer-Almelo

Malburgen-Twente

Heren

GHBS-EHV

Bully-Groninger Studs

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief