Bully-vrouwen winnen als enige Twentse hockeyteam

Geplaatst op 23 september 2019 door   ·   Geen reacties

OLDENZAAL – Van de zes Twentse hockeyteams die zondag in de eerste en de tweede klasse hun competitiewedstrijd speelden, wisten alleen de vrouwen van Bully de drie punten te bemachtigen. De mannen van de Oldenzaalse club verloren, net als de teams van Almelo en EHV.

Trainer-coach Irene van der Lied van de Bully-vrouwen is naar eigen zeggen voor negentig procent tevreden: ‘We hebben een goede wedstrijd gespeeld op het laatste kwart na. Met de rust stond het 4-0 en na het derde kwart was de voorsprong uitgebreid tot 6-0. Daarna kreeg een speelster van ons een gele kaart en nog een groene, waardoor het erg rommelig werd en Amersfoort twee keer wist te scoren.’ Eindstand 6-2, dankzij doelpunten van Jet Huitink, Pien Schopman, Bente Habets, Anne Verbeek en twee keer Rimke Westerveld.

De mannen van Bully verloren op eigen veld met 2-5 van Amersfoort, dat de drie punten pas in het laatste kwart wist veilig te stellen. Trainer-coach Vincent Steggink had een wedstrijd met twee gezichten gezien: ‘We speelden een goede wedstrijd tot tien minuten voor tijd, met goede controle en fris aanvallend spel in de eerste helft. Het enige dat valt aan te merken is dat te veel strafcorners zijn weggegeven en dat daarbij verdedigend bovendien het een en ander verbeterd moet worden; ze gaan er gewoon te gemakkelijk in.’ De ruststand was 2-2, dankzij doelpunten van Jan Willem Wijnbergen en Ruben Kattier. Lange tijd had Bully zicht op drie punten, maar het kwartje viel aan de andere kant. Apeldoorn mocht vlak bij de hoekvlag een vrije slag nemen, waarna de totaal ongedekte spits een niet te missen kans kreeg en die koelbloedig benutte (2-3). Steggink: ‘Dat was een zeldzame blunder waar we mentaal niet mee om konden gaan. Binnen vijf minuten kregen we er nog twee om de oren en was de wedstrijd gespeeld. Samengevat: veel positiefs qua spel en spelopvatting te melden, maar net als tegen EHV werd duidelijk dat er verdedigend werk aan de winkel is.’

Vier keer verlies voor Almelo en EHV
De vrouwen van Almelo verloren met 5-3 in en van Boxmeer, wat volgens trainer-coach Tino Stoop vooral aan een koude start te wijten was: ‘In de eerste helft hebben we de wedstrijd verloren. Bij de rust stonden we met 4-0 achter en die klap zijn we niet meer te boven gekomen. Gaandeweg de wedstrijd kregen we ons normale niveau steeds meer te pakken waardoor we tot 4-3 terugkwamen door doelpunten van twee keer Fleur Gwinner en Marieke Kootstra. In de slotminuten scoorde Boxmeer 5-3, maar met twee onpartijdige scheidsrechters had er ongetwijfeld een andere eindstand op het scorebord gestaan.’ De mannenploeg van Almelo verloor thuis met 2-1 van Leeuwarden, herintreder in de tweede klasse.

De vrouwen van EHV gingen bij GHBS in Groningen met 3-1 onderuit, waarna de mannen het weliswaar iets beter deden, maar eveneens met lege handen huiswaarts moesten (3-2).