Zaterdag 18 januari 2020
Twentesport

Chepkwony vestigt nieuw record op Enschede Marathon

Geplaatst op 14 april 2019 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – De 51-ste editie van de Enschede Marathon leverde vandaag bij de vrouwen een nieuw parcoursrecord op. Caroline Chepkwony uit Kenia liet 2.26.59 noteren. Enschede legt sinds een aantal jaren het accent op het vrouwenveld. Bij de mannen won debutant Geart Jorritsma. De geboren Fries klokte 2.26.35 op de finish die voor het eerst op het Van Heekplein lag.

Chepkwony maakte met een aantal landgenotes geruime tijd deel uit van een aansprekende kopgroep, waarin ook mannen meeliepen, maar ze ging er in de slotkilometers van tussen en verbeterde op de meet het oude parcoursrecord van 2.27.29 dat sinds drie jaar op naam stond van Sarah Jebet. Het record levert Chepkwony een bonusbedrag van tien mille op waarmee ze in Kenia een ‘resort’ wil laten verrijzen. Jepkorir Tanui werd bij de vrouwen tweede in 2.27.38 en op de derde plek finishte Jane Moraa Onyangi in een tijd van 2.37.17.

Opvallend debuut
Bij de mannen was de 22-jarige Jorritsma by far de beste. Hij traint op Papendal in Arnhem, gaf zich vijf weken geleden pas op voor zijn eerste marathon en gaat zich nu richten op de baan om de tien kilometer in minder dan een half uur af te leggen. Na hem volgden in Enschede twee Vlaamse atleten, namelijk Stef Simons in 2.26.44 in 2.27.15. Alleen de eerste twee mannen waren dus sneller dan de winnaar bij de vrouwen, zij het fractioneel.

Alles goed (op het weer na)
De organisatie was tevreden over het verloop van het sportieve evenement, de tijden, vooral het record van Chepkwony natuurlijk. De enige smet was de relatieve kou, maar het weer laat zich nu eenmaal niet organiseren of regisseren.

FOTOGRAFIE: Enschede Marathon

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief