Dinsdag 20 februari 2024
Twentesport

D-day voor hockeyers van Bully bij Shinty in Driebergen

Geplaatst op 15 november 2019 door   ·   Geen reacties

OLDENZAAL – Voor de hockeyers van Bully wordt het een belangrijk weekend. Ze moeten naar Driebergen voor de sleutelwedstrijd tegen Shinty, dat na negen wedstrijden nog maar één punt heeft. De Oldenzalers hebben er vier meer en kunnen bij winst dus een stevige slag slaan. Trainer-coach Vincent Steggink is op de hoogte van de defensieve tactiek die de thuisploeg hanteert en van het hobbelige veld waarop deze handbalvariant wordt uitgevoerd.

De andere wedstrijd in de eerste klasse waarbij een Twentse ploeg betrokken is, is die van EHV thuis tegen Leusden. In de kleedkamer van de Enschedeërs ging deze week een groot gejuich op toen verdediger Sem Hoogteijling, die eind vorig seizoen besliste om te stoppen vanwege zijn studie, zich weer meldde. Hij is zowel conditioneel als reglementair speelklaar voor de wedstrijd en zal ongetwijfeld zijn comeback maken, wat voor EHV in defensief opzicht een welkome aanwinst is.

Bully-vrouwen voor revanche
De vrouwen van Bully verloren vorige week, na zeven zeges en een gelijkspel, hun eerste wedstrijd, thuis tegen Ede. Ze mogen zondag bij Phoenix in Zeist laten zien dat dit een ongelukje was en volgens trainer-coach Irene van der Lied moet dat kunnen: ‘De 0-2 tegen Ede was een terechte nederlaag. Phoenix is een tegenstander die we nog niet kennen, maar gezien het verschil op de ranglijst hopen we ons goede spel weer op te kunnen pakken en de drie punten mee terug te nemen naar Oldenzaal.’

Almeloërs tegen koplopers
De vrouwen van EHV spelen thuis tegen de Nijmeegse studentenclub Apeliotes, die acht punten minder heeft. De teams van Almelo krijgen te maken met koplopers in hun competitie: de mannen ontvangen Eelde, dat een sterke terugkeer meemaakt, de vrouwen gaan naar Arnhem voor de confrontatie met Malburgen.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief