Maandag 4 maart 2024
Twentesport

Dafne Schipper weer heldin van FBK Games in Hengelo

Geplaatst op 9 juni 2019 door   ·   Geen reacties

HENGELO – Dafne Schippers toont stijgende vorm en lijkt op schema te liggen heeft voor nieuw internationaal succes. Dat bleek vandaag in Hengelo waar ze zich met 11.06 op de honderd meter sprint tijdens de FBK Games voor het WK in Doha plaatste.

Andere favorieten en pubiekslievelingen vielen, de een meer dan de ander, toch wat tegen, onder wie Sifan Hassan, Churandy Martina, Eefje Boons en Nadine Visser.

Hassan zou in Hengelo een aanval doen op het Europees record op de vijf kilometer, maar ze kwam duidelijk tekort. De atlete had bij haar komst al laten weten niet de vorm van haar leven te hebben. Integendeel en dus temperde ze de verwachtingen. Ze bleef met 14.38.54 flink uit de buurt van de streeftijd 14.22.34 en plaatste zich voor het WK in Doha. Wel moest ze in Hengelo de winst laten aan Margaret Chelimo Kipkemboi, die 14.37.22 op de borden zette.

Churandy Martina liep vanmiddag, weer niet geheel fit, op de honderd meter naar een tijd van 10.19, waarmee hij zich nog niet kwalificeerde voor, maar de sympathieke atleet voor wie Hengelo met dertien deelnames een tweede huis lijkt te zijn, komt wel steeds dichter 10.10 die hij nodig heeft.

Ook voor Eefje Boons en Nadine Visser moeten zich – op de honderd meter horden – nog voor Doha zien te kwalificeren, maar kwamen niet in de buurt van de limiet van 12.98.

meer volgt

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief