Zaterdag 29 februari 2020
Twentesport

Dafne Schippers opnieuw naar FBK Games in Hengelo

Geplaatst op 27 april 2019 door   ·   Geen reacties

HENGELO – De organisatie van de FBK Games heeft het weer voor mekaar: ook Dafne Schipers komt zondag 9 juni naar de FBK Games in Hengelo. De tweevoudig wereldkampioene op de 200 meter vormt met de reeds eerder vastgelegde cracks Sifan Hassan en Churandy Martina al jaren de crème de la crème van de Nederlandse topatletiek op sprintgebied.

Schippers liep in Hengelo voor het eerst in haar carrière de honderd meter in nog geen elf seconden: 10.94. Dat was vier jaar geleden.

De atlete heeft de organisatie vanuit haar trainingskamp in Florida laren weten te komen en er ‘veel zin’ in te hebben.

Ellen van Langen, verantwoordelijk voor het atletenveld bij de FBK Games, is vanzelfsprekend blij met de komst van Schippers: ‘Als organisatie willen we graag atletiek- én sportfans de kans bieden om absolute wereldsterren dicht bij huis aan te kunnen moedigen. En dan mag Dafne natuurlijk niet ontbreken op het enige internationale atletiekevenement dat ons land rijk is. We zijn blij dat ze er ook dit jaar weer bij is als tweevoudig wereldkampioen. Topatletes zoals Dafne krijgen niet vaak de kans om voor eigen publiek te lopen. Als Dafne aan de start verschijnt en het startschot valt, gaan alle Nederlandse sportfans compleet uit hun dak. Ze is ongekend snel over honderd meter en dat is prachtig om te zien.’

Delen is sportief

Reacties (0)




Archief