Zondag 14 april 2024
Twentesport

Dammers van Witte Van Moort boeken belangrijke zege

Geplaatst op 19 februari 2024 door   ·   Geen reacties

WESTERHAAR – Met de winst op Dammers uit Oost te Doetinchem sloeg de damclub Witte van Moort dit weekend een mooie slag een krappe en zeer welkome slag. Het team van Westerhaar zegevierde met 11-9, een belangrijke zege, zij het nog niet genoeg om verzekerd te zijn van lijfsbehoud. Dankzij de winst is prolongatie wel iets dichterbij gekomen,

Bij een tussenstand  van 4-4  ontbrandde de wedstrijd. Trainer/speler Jitse Slump trof met Peter Schellekens een invaller die behoorlijk van zich af beet. Slump vergaarde wel enkele tempi maar de winstperspectieven waren lange tijd gering. Bij het scheiden van de markt ging Schellekens ernstig in de fout zodat Slump Witte van Moort op voorsprong zette.

Bij 9-5 voor Witte van Moort leek het gedaan, maar zetten  de gasten een tussensprint in.

Bij de 10-8 tussenstand was het aan Gerbrand Hessing om de teamzege over de streep te trekken. Tegen Hans Rinner had hij een prima eerste partijhelft afgeleverd maar toen kwam Rinner opeens gevaarlijk opzetten. De Doetinchemmer miste een gouden kans waarna Hessing zich niet meer liet foppen en het bevrijdende punt binnensleepte. Eindstand 11-9 winst.

De Westerhaarders staan met nog één wedstrijd te spelen op de zesde plaats. Om nacompetitie gegarandeerd te ontlopen moet de laatste wedstrijd tegen hekkensluiter Van Stigt Thans 2 in Schiedam gewonnen worden. Als dat lukt kan Witte van Moort zelfs nog wat stijgen in de eindrangschikking.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief