Donderdag 9 mei 2024

Deborah Wissink dubbel-winnaar van triatlon in Rheine

Geplaatst op 15 augustus 2016 door   ·   Geen reacties

deborah wissinkTEKST: Wil Kars

RHEINE/HENGELO – Bij de Channel Triatlon in Rheine kwam een aantal Twentse deelnemers goed voor de dag. De meest opmerkelijke prestatie leverde eredivisie-atlete Deborah Wissink (links op de foto) uit Hengelo van TC Twente, die tweede overall werd op de Volksdistanz, een wedstrijd over de achtste afstand. Met een tijd van 1:08:25 won ze tevens in de categorie W20.

Op diezelfde afstand waren er successen voor de Trios-mannen uit Borne: in hun partnerstad Rheine finishte Richard Vloedbeld knap als zevende overall in 1:02:01 en werd daarmee derde in de categorie M35. Ook Henk Passies mocht het podium op als derde in de klasse M55 in 1:06:44 en Hans van den Brink werd derde in het veld M60 in 1:17:06.

Op de Olympische afstand was de snelste Niels te Pas (eredivisie-atleet bij TC Twente), die met een sterk looponderdeel naar voren schoof en negende overall werd in 2:07:35. Dat leverde Te Pas tevens de tweede plaats in de categorie M20 op. Daarachter finishte de Hengelose atleet Erik Lentfert (TTvW Hof van Twente) als tiende. Hij lag na twee onderdelen nog zesde, maar een achillespeesblessure wierp hem terug op het looponderdeel. Zijn 2:09:32 was goed voor de tweede plek in de categorie M45. Zijn plaatsgenoten Emiel Voorhuis en Martijn Pol werden respectievelijk 21-ste en 37-ste overall. Voorhuis klokte 2:17:01, Pol kwam acht minuten later over de streep.