Maandag 6 april 2020
Twentesport

Definitief streep door 68ste editie Ronde van Overijssel

Geplaatst op 20 maart 2020 door   ·   Geen reacties

04-05-2019: Wielrennen: Ronde van Overijssel: Rijssen
peloton geneutraliseerd het spoor is dicht

RIJSSEN – In navolging van andere wielerklassiekers, nationaal en internationaal, is ook de Ronde van Overijssel van de agenda gehaald. De gevolgen van het coronavirus noopten de organisatie de 68ste editie van Overijssels Mooiste te skippen.

Volgens voorzitter Michiel Vincent is onverantwoord om dit voorjaar zo’n groot wielerevenement te houden. Bij de Ronde van Overijssel zijn in de organisatie tientallen sponsoren en honderden vrijwilligers betrokken om het peloton van zo’n tweehonderd wielrenners uit binnen- en buitenland optimaal te laten koersen. ‘Alle puzzelstukken moeten daarbij op hun plaats vallen en dat is nu onmogelijk’, aldus Vincent.

Bovendien heeft de UCI alle internationale koersen tot 30 april geannuleerd. Het zou daarom zeer de vraag zijn of de Ronde van Overijssel een internationaal deelnemersveld aan de start zou kunnen verschijnen.

Waar volgens Vincent bijkomt dat sponsors en overheidsinstanties de kmende tijd wel iets anders aan het hoofd hebben vanwege de gevolgen van het coronavirus. ‘Daarom is het beter alle energie en middelen te richten op 2021. Dan zorgen we met zijn allen weer voor een schitterende wielerkoers in Overijssel.’

Tijdrijden
De evenementen die later op de kalender staan gepland gaan vooralsnog wél door. Het eerste aan de beurt is het regiokampioenschap tijdrijden op 26 mei in Bornerbroek. Dat wordt gecombineerd met de ploegentijdrit voor sponsoren. Daarna vindt 4 juli de Ronde van Twente plaats en 20 september de KCC Euregio Gravelride.

FOTO: Sportfoto.nl

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief