Doelpuntenregen op zeer natte hockeyzondag Twente

Geplaatst op 30 september 2019 door   ·   Geen reacties

ALMELO – In het Twentse hockey gaat zondag 29 september de geschiedenis als een periode van meer hier dan daar een bui met een stortvloed aan doelpunten. In de zes duels die de teams in de eerste en tweede klasse speelden, vielen maar liefst 45 treffers, een herfstachtig moyenne van 7,5 goals per duel. Voor de neutrale toeschouwer een gelukzalig gemiddelde, voor de verliezende ploegen een kletsnatte douche.

Het grootste aantal treffers viel in Deventer, waar de mannen van Almelo met maar liefst 8-3 werden weggespoeld. Trainer-coach Alexander Enzerink had wel een verklaring voor de grote nederlaag: ‘Met nog acht minuten op de klok en een 5-3 achterstand kozen we ervoor om de keeper te wisselen en een extra middenvelder in te zetten, alles of niets dus, met vier spitsen op hun helft. Maar de grootste uitdaging lag niet in die laatste minuten, het was hun genadeloze corner die beslissend was en ons vijf uit zes keer te machtig was.’ De goals voor Almelo werden gescoord door Derck Smink en twee keer Florian Hoen.

De vrouwen van Almelo konden het evenmin waarmaken en verloren thuis met 2-4 van Zevenaar, volgens trainer-coach Tino Stoop een onnodige, maar ook terechte nederlaag. ‘We kwamen nog wel op voorsprong via Marieke Kootstra, maar wisten daarna niet door te drukken, ondanks een aantal kansen. Zevenaar benutte wel de kansen die ze kregen en ging met 1-4 het laatste kwart in. Daarna scoorde Sam Gierveld nog wel de 2-4, maar verder kwamen we niet.’

Veertien goals bij dubbele winst EHV
De vrouwen van EHV boekten hun eerste overwinning van het seizoen, en wel thuis tegen Ede, met de verrassend hoge score van 5-2. Opvallend was dat vier van de vijf goals uit een variant op een strafcorner vielen, met steeds weer nieuwe ideeën om de plank te raken. Minstens zo opvallend was de gemiddelde leeftijd van het talentvolle thuisteam, waarvan vele speelsters als beloftevolle jeugdleden door het leven gaan. De mannen van EHV hadden geen enkel probleem met Amersfoort, dat er met 6-1 en boter en suiker en spek en bonen van af ging. Stijn Adolfsen, Wouter Nederhand, Floris Kroezen en Luc Albers deden voor rust een partijtje wie de mooiste veldgoal kon maken, Tobias Mink werd Man of the Match dankzij zijn 5-1 en 6-1 in de tweede helft.

Bully scoort acht keer buiten Oldenzaal
De vrouwen van Bully wonnen hun tweede wedstrijd, nu bij Quick Stick in Heerenveen, en bleven als tweedejaars eersteklasser ongeslagen. Trainer-coach Irene van der Lied was dik tevreden: ‘We begonnen goed, in een hoog tempo, en dat resulteerde meteen in een corner, die met een mooie variant door Jet Huitink werd afgerond. Daarna bleven we goed spelen, maar konden we dit niet verder uitdrukken in doelpunten. Dat brak ons na de rust op, toen we niet goed begonnen, in een te traag tempo, met te veel gebrei in de verdediging, waardoor Quick Stick de gelijkmaker scoorde. Dat was voor ons een wake up call, het tempo ging omhoog en toen vielen de doelpunten. Heel knap hoe we na die 1-1 het spel weer hebben opgepakt.’ De resterende goals werden gescoord door drie keer Anne Verbeek en Bente Habers.

De mannen van Bully verloren in Brabant van koploper Oss, maar trainer-coach Vincent Steggink zag in de 5-3 nederlaag geen reden tot mineur, integendeel: louter perspectief. ‘Oss startte furieus en opende de score uit een velddoelpunt. In deze fase wisten we de schade beperkt te houden en in het tweede en derde kwart kregen we steeds meer grip op de wedstrijd. Ondanks zes strafcorners en enkele doelrijpe kansen wisten we niet te scoren, wat pas lukte nadat Oss op 2-0 was gekomen toen Leen Timmers een strafcorner laag binnensleepte. Met nog tien minuten op de klok ontwikkelde zich een vreemde slotfase waarin we moeite hadden de concentratie vast te houden en met een 5-3 nederlaag de punten weer aan onze neus voorbij zien gaan. Oss was een maatje te groot, maar het spelbeeld zag er redelijk goed uit en bijna alle spelers behaalden een dikke voldoende.’