Woensdag 12 juni 2024
Twentesport

Droompodium Almelo: Mollema, Kleiman en Lammertink

Geplaatst op 24 augustus 2017 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Het grote wielertalent Wim Kleiman fietst vrijdagavond mee in de Profronde van zijn eigen stad Almelo. Hij is zeker van plan zich te laten zien, al gelden in zo’n profcriterium andere wetten, de wetten van de rondjes om de kerk, voor de extase in het publiek. De grote meneer in Almelo is natuurlijk Bauke Mollema, de matador die zich in de Tour de France nadrukkelijk liet zien en in Almelo de meest kansrijke renner lijkt om de zoenen van de rondemiss Anita Baan, een advocate uit Vriezenveen, mee te krijgen naar Groningen.

Mocht steille-wand-rijder Mollema ondanks het ontbreken van noemenswaardige bergen in het Almelose parcours inderdaad winnen, dan zou het mooi zijn als de lokale favoriet Kleiman de tweede plek opeist. En de regionale coming man Steven Lammertink op drie.

Bij wijze van opmaat voor de 35-ste editie van de Profronde van Almelo vond afgelopen week in schenkgelegenheid met eetmogelijkheid Het Hookhoes aan het aanminnige Amaliaplein al een wielercafé plaats. De voormalige profs Eddy Planckaert (59) uit Nevele en Joost Posthuma (31) uit Hengelo verhaalden op sappige respectievelijk humoristische wijze over hun jaren in het peloton. Het was aangever Eddy van der Ley wel toevertrouwd het onderste uit de kan te krijgen.

Overigens waren het Planckaert en Posthuma die eendrachtig de gelegenheid te baat namen de kustalenten van de als rondemiss vermomde advocate alvast te testen en ze leken niet ontevreden met de zoenoffers.

FOTOGRAFIE: Coen Mulder

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief