Zaterdag 29 februari 2020
Twentesport

DSVD-handbalsters met Team NL naar zilver in Bakoe

Geplaatst op 27 juli 2019 door   ·   Geen reacties

DEURNINGEN/BAKOE – De handbalsters Malene Froeling, Lynn Kuipers, Rianne van Rijnsoever en Pipy Wolfs van het DSVD uit Deurningen zijn zaterdag met Team NL tweede geworden op het European Youth Olympic Festival in Bakoe (Azerbeidjan).De tegenstander in de finale was Frankrijk, dat na een voorsprong van 12-9 bij de rust de marge van drie goals ook in de tweede helft behield: eindstand 23-20.

Voor de Nederlandse delegatie in Azerbeidjan (23 getalenteerde jonge sporters) waren er in vier takken van sport in totaal negen medailles, want ook in het judo- en in het handbaltoernooi. Veel leren en internationaal ervaring opdoen, dat is waar het voor de sporters van Talent TeamNL om draaide tijdens het Europees Jeugd Olympisch Festival in Bakoe.

Chef de mission Minke Booij toont zich dik tevreden: ‘Los van de sportieve resultaten heb ik genoten van de ambitie en gedrevenheid van alle jonge talenten en van de stafleden. Mooi om te zien dat er, buiten een enorme focus op de eigen prestatie, ook oog was voor elkaar. Elkaar aanmoedigen, ondersteunen, en waar nodig oppeppen. Ook het omgaan met de onvermijdelijke tegenslagen – blessures, ziekte, verlies – hebben ze goed opgepakt. Niet blijven hangen in negativiteit, maar kritisch kijken naar wat beter kan. Daarbij zijn ze hartstikke goed omgegaan met de uitdagende omstandigheden. Zeker de eerste dagen was het aanbod van het eten zeer beperkt, het transport chaotisch en de wasserette een janboel. En dan nog de drukte van alle sporters en vrijwilligers om je heen. Ik ben trots op de manier waarop Talent TeamNL zich heeft gedragen!’

Vanavond was de sluitingsceremonie, met zwemmer Tim Korstanje die in Bakoe drie keer een persoonlijk record zwom als vaandeldrager.

Op de foto: het viertal handbaltalenten van DSVD

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief