Zaterdag 2 maart 2024
Twentesport

DSVD wint verrassend; Borhave kan niet profiteren

Geplaatst op 18 januari 2020 door   ·   Geen reacties

DEURNINGEN – De handbalvrouwen van DSVD wonnen vanavond thuis verrassend van V&L uit Geleen en tankte daarmee zelfvertrouwen voor de strijd om handhaving om zich in de degradatiepoule te handhaven in de eredivisie.

En passant bewezen de vrouwen ook de collegae van Borhave uit Borne een grote dienst, want die zijn met onder meer V&L in gevecht om de zesde en de zevende plek, wat het verschil tussen de kampioenspoule en de verliezerspoule. Borhave hoopt zich rechtstreeks voor de kampioenspoule te plaatsen en de nederlaag van V&L komt daarbij van pas, want geeft lucht.

Borhave profiteert niet
Borhave profiteerde niet, want kon in De eigen hal ’t Wooldrik niet stunten tegen VZV uit ’t Veld en kwam nimmer op voorsprong, al kon de Bornse ploeg van Herman Keppels de gasten prima volgen. Halverwege stond het 11-14 en die marge werd in het tweede bedrijf niet groter, want aan het eind liet het scorebord 25-28 zien. Voor de neutrale toeschouwer viel er veel te genieten, want spannend was het wel en tot het eind hing een sensatie in de lucht. Borhave speelt komend weekend in Amsterdam tegen VOC.

Nog wel kansen
In de laatste twee reguliere wedstrijden kan Borhave zich nog in de kampioenspoule spelen, door bij de eerste zes te eindigen, want nu staat de Bornse ploeg weliswaar achtste met tien punten, maar de nummers vijf, zes en zeven (Volendam, V&L en SEW) hebben er elk maar één meer. Twee keer winnen kan zomaar genoeg zijn, wellicht volstaat ook één keer winnen. En wie de nummer twee VZV/Juno Unirek kan bijbenen…

FOTO: René Weghs (Bernice Hesselink scoort voor Borhave)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief