Woensdag 21 februari 2024
Twentesport

Duitse amazone aan vooravond van finale Military op één

Geplaatst op 12 oktober 2019 door   ·   Geen reacties

BOEKELO – Na de dressuur van gisteren en crosscountry van vandaag voert Sandra Auffahrt met haar paard Let’s Dance het algemeen klassement aan van de 49-ste editie van de Military Boekelo. Laura Collet uit Engeland en Christopher Burton uit Australië staan tweede en derde. De regerend olympisch kampioen Michael Jung staat met drie paarden in de Top Tien. Morgen vindt de afsluitende springwedstrijd plaats.

Het is zo goed als onhaalbaar (een wereldwonder uitgesloten) dat Nederland zich na een vandaag bij de Military ronduit tegenvallende crosscountry nog weet te plaatsen voor de Olympische Spelen in Tokio. Van de driekoppige formatie wist alleen Merel Blom (zie foto) uit Aalten met haar paard Ceba aan de verwachtingen te voldoen. Voor de Nederlandse equipe was het een mager resultaat. De weigering van Gideon, bereden door Andrew Heffernan, was de mokerslag voor TeamNL.

Vanwege haar goede rondgang in Boekelo staat Blom nu wél op de eerste plek in de strijd om het Nederlands kampioenschap. Jordy Wilken uit Olst is nu tweede met Burry Spirit en Raf Kooremans met Dimitri derde.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief