Maandag 17 februari 2020
Twentesport

Duitsers de baas bij vrouwen/mannen Triathlon Holten

Geplaatst op 29 juni 2019 door   ·   Geen reacties

HOLTEN – Zowel bij de vrouwen als bij de mannen ging de winst van de 35-editie van de Triathlon Holten naar een Duitse atleet. Bij de mannen zegevierde Lasse Nygaard-Priester en bij de vrouwen Lisa Tertsch.

Bij de mannen was er sprake van een close finish, want Max Neumann, ondanks zijn Duitse naam een Australië, passeerde Nygaard-Priester, die hem op de meet toch klopte in 54.25. De beste Nederlander was Donald Hillebregt in 56.17.

Lisa Tertsch klokte met 1.00,31 uur de snelste tijd bij ge vrouwen, gevolgd door de Franse atlete Pauline Landron en haar landgenote Mathilde Gautier die derde werd.

Bij de vrouwen ging de winst naar Lisa Tertsch, ook uit Duitsland, in 1.00,31 uur. De Franse Pauline Landron werd op 38 seconden tweede en haar landgenote Mathilde Gautier derde op 1.12 minuut van de winnares. De beste Nederlandse vrouw was Quinty Schoens.

Holtens Kampioenschap
Jessie Muller uit Holten kroonde zich tot Holtens kampioen op de Olympische Afstand. Stefan Pekkeriet mag zich een jaar lang de snelste Holtenaar op de achtste noemen. De triatleet noteerde op dat onderdeel een tijd van 40:03. Dat bleek voldoende voor de winst in de strijd om het Holtens Kampioenschap.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief