Donderdag 9 mei 2024

Eentje, tweetje en drietje in Twentse toto mannenhockey

Geplaatst op 30 oktober 2017 door   ·   Geen reacties

OLDENZAAL – Een nederlaag, een gelijkspel en een overwinning: ziedaar de sportieve eindbalans van een rondje in de Twentse mannenhockeytoto.

De mannen van Bully konden het tegen Leusden welgeteld twintig minuten bijbenen, daarna schakelde de koploper nog een paar tandjes bij en dus kon trainer-coach Bart Olde Boerrigter niet anders concluderen dan: ‘Als je thuis met 4-0 verliest, dan hoef je er niet omheen te draaien, maar eerlijk erkennen dat de winnende ploeg duidelijk een stap verder is dan wij. Er zit nu niets anders op dan uithuilen en door naar zondag om zo snel mogelijk de tweede positie weer over te nemen.’

Heel andere taal sprak trainer-coach Alexander Enzerink van de Almelo-mannen. Hij had daar ook alle reden toe, want zijn ploeg stuurde De Mezen met een 9-1 nederlaag terug naar Harderwijk. Zijn conclusie: ‘Dat heet een klinkende overwinning en die was mede het resultaat van het feit dat we het team tactisch hebben kunnen veranderen omdat de basis steeds beter wordt. De nagenoeg honderd procent opkomst op de trainingen begint langzaam zijn vruchten af te werpen.’

Vooraf tekenen voor een gelijkspel en achteraf een tikje teleurgesteld zijn als de remise daadwerkelijk daar is. Het overkwam trainer-coach Jeroen van der Kraats van PW. Zijn samenvatting van de wedstrijd op Deventer: ‘We stonden grote delen van de wedstrijd onder druk, maar de mannen hebben gevochten als leeuwen om een goed resultaat te halen. Vlak voor rust scoorden we de 0-1. Hierdoor gingen we met een goed gevoel rusten, maar het vertrouwen kreeg een knauw toen Deventer na een kwartier de gelijkmaker scoorde en de pressie opvoerde. Ons antwoord was een goed uitgevoerde counter, waaruit Bob Lenferink zijn tweede goal scoorde. Die voorsprong hielden we in stand totdat we in de laatste minuut uit een strafcorner de 2-2 tegen kregen. Dus, ja, in eerste instantie overheerste de teleurstelling omdat we zo dicht bij de overwinning waren, maar inderdaad hadden we vooraf hiervoor onmiddellijk getekend.’