Zaterdag 15 juni 2024
Twentesport

EHV begint competitie zwak en verliest in Amersfoort

Geplaatst op 10 september 2017 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE/AMERSFOORT – Het eerste mannenteam van de hockeyvereniging EHV is het seizoen vanmiddag slecht begonnen met een verdiende nederlaag bij Amersfoort.

Waren de Enschedeërs daar vorig jaar nog heer en meester met een 1-4 overwinning, deze keer gingen ze er met 3-2 af. Binnen tien minuten stond de thuisploeg op 2-0, waarna Pim Bonder een assist van Marnix Brands doeltreffend afrondde (ruststand 2-1). In de tweede helft zakten verloor de wedstrijd van beide kanten aan kwaliteit. Vooral op het middenveld was het één grote flipperkast, met veel verkeerde passes en onnodig balverlies over en weer. Stijn Adolfsen leek met een tip-in uit een strafcorner de eindstand op 2-2 te bepalen, maar in de voorlaatste minuut viel alsnog de beslissing: 3-2.

Te vrijblijvend

Trainer-coach Gerard Alblas had zich een beter debuut met zijn nieuwe ploeg gewenst, maar toonde zich realistisch: ‘In de rust heb ik de jongens op het hart gedrukt om meer bezieling uit te stralen en te laten zien wat ze kunnen. Het was allemaal veel te timide, mat en vrijblijvend. Na de rust was het qua hockey niet veel beter, maar de inzet was er tenminste wel weer. Dit is een zure nederlaag en als zodanig een goede les. Laten we het maar beschouwen als een wake up call voor onze eerste thuiswedstrijd tegen Houten, dat Apeldoorn met 6-2 naar huis stuurde. We kunnen dus volop aan de bak en er valt nog veel te verbeteren, maar daar gaan we keihard op trainen.’

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief