Donderdag 28 maart 2024

EHV eindigt in Top Vijf; degradatie voor Bully Oldenzaal

Geplaatst op 21 mei 2017 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE/OLDENZAAL – De hockeyers van EHV hebben vandaag in de eerste klass hun vijfde plek op de ranglijst definitief veilig gesteld dankzij een 3-2 winst in de Twents-Gelderse klassieker tegen Hattem. Niet geheel onverwacht degradeert Bully uit Oldenzaal na het 4-0 verlies in en tegen het ook gedegradeerde Wageningen.

Stijn Adolfsen scoorde namens EHV voor de rust de 1-0 en de 2-2, waarmee hij de achterstand door twee tegengoals ongedaan maakte. In de tweede helft golfde het spel op en neer en was het voor de neutrale toeschouwer volop genieten geblazen van een mooie hockeywedstrijd. EHV-keeper Malte Heeres bekroonde zijn laatste wedstrijd met enkele fraaie reddingen, terwijl aan de overkant de eveneens afscheid nemende Daan Overvoorde samen met de uitblinkende Staffan Hengst de offensieve aanjager was. Mart Wijma besliste de wedstrijd tien minuten voor tijd met een doeltreffende tip-in uit een strafcorner, waarna de EHV-mannen de wedstrijd uitspeelden en de vijfde plaats consolideerden.

Afscheidscadeau

Trainer-coach Richard van Wezenbeek: ‘Dat was precies de doelstelling die we elkaar aan het begin van dit seizoen opgelegd hebben en dan geeft het een extra kick om dat resultaat binnen te harken, want erg makkelijk hebben we het onszelf niet gemaakt. Vooral in de wedstrijden tegen Bully en Wageningen zakten we ver door de ondergrens en dat heeft ons al met al vier punten gekost, waardoor zelfs de vierde plaats dichter binnen handbereik was geweest. Daar ligt dan een mooie uitdaging voor mijn opvolger, die ik veel succes wens met dit fijne team, waarmee ik heel erg graag nog een jaar had willen oogsten met het oog op de versterkte promotieregeling van volgend seizoen.’