Woensdag 21 februari 2024
Twentesport

EHV-hockeydames pakken laatste strohalm bij Upward

Geplaatst op 9 mei 2022 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE/OLDENZAAL/ALMELO – In de zinderende degradatiestrijd met Amersfoort en het Cuijkse Civicum hebben de hockeydames van EHV zondag een belangrijke slag geslagen voor met 1-0 te winnen bij Upward in Arnhem en daardoor de fatale elfde en twaalfde plaats voorlopig voor te blijven. Van de drie kandidaten voor de val naar de tweede klasse lijken de Enschedesen bovendien het gunstigste, of liever gezegd: minst ongunstige, programma te hebben, maar ze zijn er nog lang niet en de ontsnapping zal zwaar worden.

Intussen heeft het er wél alle schijn van dat Civicum veel hoop heeft laten varen: na de 11-0 nederlaag van vorige week bij Houten volgde een 0-12 resultaat op eigen veld tegen het Oldenzaalse Bully, dat mede daardoor nog altijd vol gaat voor een plek in de promotie play offs. In de tweede klasse speelden de dames van Almelo gelijk bij Arnhem (1-1) en haalde PW eenzelfde resultaat bij Ares in Apeldoorn, dat evenwel niet voldoende was om degradatie te ontlopen.

De mannen van Almelo lijkt een dergelijk lot ook beschoren na de 3-0 nederlaag bij Baarn, hoewel er met het voordeel van twee thuiswedstrijden misschien nog een wondertje inzit. EHV en Bully treffen elkaar zondag in Oldenzaal, waar ze allebei mogen werken aan eerherstel na de thuis- en uitnederlaag tegen respectievelijk Amersfoort (0-2) en USHC (5-0). De Enschedeërs beginnen aan de derby met een voorsprong van zes punten, maar Bully was onlangs in de beker de sterkste na shoot outs. Het wordt hoe dan ook een heet middagje aan de Sportlaan.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief