Woensdag 21 februari 2024
Twentesport

EHV-teams kunnen nog iets halen in laatste hockeyronde

Geplaatst op 30 mei 2019 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – In de laatste hockeywedstrijden van het seizoen gespeeld, althans in de reguliere competitie, valt er alleen voor de teams van EHV nog iets te winnen. Voor de vrouwen komt er hoe dan ook nog een toetje in de vorm van de halve finale voor de Silver Cup, vrijdag 14 juni thuis tegen het Beverwijkse Overbos, maar er bestaat ook nog steeds een theoretische kans dat de vrouwen zich kunnen plaatsen voor de play offs om promotie.

De kanshebbers zijn behalve EHV (21-41) ook GHBS (21-42), GCHC (21-44) en koploper/favoriet Beuningen (21-45). GHBS speelt uit bij Ede, GCHC reist af naar Quick Stick en EHV moet in Groningen bij de Studs hoe dan ook winnen om nog een kans te maken. Al met al lijkt het erop dat er qua play offs niets boven Groningen zal gaan, maar ook in het hockey is de bal rond.

Ook bij de EHV-mannen gaat het nog ergens over. Ze hebben al zes wedstrijden achter elkaar gewonnen. Als ze er in slagen om zondag bij de reeds gedegradeerde Groninger Studs de zevende driepunter op rij in de wacht te slepen, worden ze niet alleen vierde, maar zijn ze ook de ploeg die van alle teams in de eerste klasse D na de winterstop de meeste punten heeft gehaald. En daar doen ze het graag voor, de mannen van trainer-coach Ronald Brouwer, die bij de Enschedeërs heeft bijgetekend.

Verplicht nummer
Voor alle andere Twentse hockeyteams in de eerste en tweede klasse is de laatste competitiedag komend weekend min of meer een verplicht nummer. De mannen van Bully kunnen kiplekker naar Barneveld omdat het ei van de promotie vorige week al was gelegd, Almelo gaat op ramptoerisme in Arnhem bij het al gedegradeerde Malburgen. Voor de vrouwen van Bully is er niets aan de hand met de uitwedstrijd bij Upward in Arnhem, Almelo ontvangt Wychen met een bijna complete selectie die volgens trainer-coach Tino Stoop hoopt op een goed eindschot.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief