Vrijdag 29 maart 2024

EHV verstevigt vijfde plek met royale zege op Amersfoort

Geplaatst op 7 mei 2017 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – De hockeyers van EHV hebben vandaag hun vijfde plaats op de ranglijst van de eerste klasse verstevigd met een royale thuiszege op Amersfoort. Het werd aan de Geessinkweg te Enschede 5-2.

Yordy Bakker opende na ruim tien minuten de score met een bekeken volley, waarna Amersfoort een strafcorner benutte. Mart Wijma bracht namens de thuisploeg uit de rebound van een strafcorner de ruststand op 2-1.

Na rust werd EHV aanvankelijk in de defensie gedwongen en leek de 2-2 een kwestie van tijd, maar Josh Willott scoorde met zijn eerste goal voor EHV de bevrijdende 3-1. Daan Overvoorde bekroonde een prachtige aanval over zes schijven met de 4-1, Wouter Nederhand besliste de wedstrijd definitief, waarna Amersfoort nog een keer voor de statistieken mocht scoren.

Pieken op beslissende momenten

Trainer-coach Richard van Wezenbeek zei dat het bij 2-1 eerder 2-2 dan 3-1 had kunnen worden. ‘En dan moet ik het nog zien’, aldus Van Wezenbeek. ‘Nu toonden we de klasse om te pieken op de beslissende momenten, zoals we eerder dit seizoen wedstrijden vanuit een moeilijke positie naar ons toe hebben getrokken.’

Komenfe zondag spelen de Enschedeërs uit bij USHC, dat zal vechten voor een kans op de titel. Daarna wacht de laatste thuiswedstrijd tegen Hattem en dat is altijd iets bijzonders, dus daar verheugen ze zich bij EHV ons nu al op.’