Woensdag 12 juni 2024
Twentesport

EHV-vrouwen geven Sinterklaas-arbitrage de Zwarte Piet

Geplaatst op 20 november 2017 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE/ALMELO – De vrouwenteams van de hockeyclubs EHV en MHC Almelo liepen dit in de tweede klasse dit weekend averij op door hun wedstrijden te verliezen.

Ook op het hockeyveld van EHV laaide dit weekend de discussie rondom Zwarte Piet weer op. Het gebeurde na de wedstrijd van de vrouwen tegen Upward uit Arnhem en onderwerp van gesprek was de scheidsrechter, die in de laatste minuut bij de stand 3-3 maar liefst vier keer achter elkaar een strafcorner tegen EHV gaf.Dat ging drie keer goed voor de Enschedeërs, maar bij de vierde poging was het raak en daarmee waren de druiven zuur voor assistent-trainer Alexander Wind, die de surprise met zichtbare tegenzin uitpakte: ‘Hij strooide met strafcorners alsof het pepernoten waren, en dan weet je eigenlijk al hoe het zal aflopen.’ Wind zou naar eigen zeggen graag de shoot-outs hebben gedaan voor een extra puntje. ‘Daar zijn we goed in, zowel verdedigend als aanvallend, wat we dit seizoen al twee keer hebben bewezen.’ Voor EHV scoorde Roos Craghs twee keer en Lotti Arts één keer.

De vrouwen van Almelo zijn na een paar puike prestaties weer terug op aarde door een 2-1 nederlaag bij Leeuwarden. Trainer-coach Niek Hendriks weet hoe dat voelt, als speler en als trainer: ‘Je hebt van die dagen dat het er gewoon niet in zit en dit was dus zo’n dag. Slecht positiespel, slordige passing en ongelukkige tegengoals.’ Het was volgens Hendriks geen kwestie van niet willen, maar vooral van niet lukken. Bovendien kampte Almelo door een aantal blessures en stond er daardoor een piepjonge ploeg in het veld. ‘En als het dan niet lekker loopt wordt het voor die jonkies ook erg lastig, hoewel ze het juist heel goed deden. Dit was een nuttige les, maar we moeten het ook weer niet groter maken dan het is, want het is natuurlijk niet zo dat we er in één keer niets meer van kunnen.’ Door deze overwinning geeft Leeuwarden de laatste plaats over aan Twente, dat thuis met 4-1 verloor van Zevenaar.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief