Dinsdag 20 februari 2024
Twentesport

EHV zowel bij dames als bij heren kampioen zaalhockey

Geplaatst op 30 januari 2024 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE/OLDENZAAL/HENGELO – Van de vijf Twentse hockeyteams die deelnamen aan de indoorcompetitie, zijn zowel de dames als de heren van EHV kampioen geworden. De mannen bleven in hun poule ongeslagen en speelden een keer gelijk, de vrouwen verloren slechts een wedstrijd en wisten alle andere te winnen. Het succes van EHV is waarschijnlijk geen toeval, omdat de club sinds eind vorig jaar kan beschikken over een eigen blaashal, waarin de teams volop konden trainen en ook het voordeel van relatief veel ‘thuiswedstrijden’ hadden.

EHV-voorzitter Reinout Buizer is dan ook zeer te spreken over de positieve effecten van een eigen locatie: ‘De grootste voordelen van een eigen hal zijn dat we gewoon op onze eigen club en op normale tijden indoor kunnen trainen. Vroeger werd er getraind tot in Weerselo aan toe, dat is niet naast de deur natuurlijk en op tijden die we niet zelf in de hand hadden, vaak ook in de late avonduren. We hebben nu meer zaalhockeyers dan ooit, van de jongste jeugd tot de trimmers, waardoor we al om vier uur beginnen en de laatste trainingen eindigen rond tien uur. En dat vijf dagen in de week, op zaterdag en zondag wordt er competitie gespeeld in onze hal en dat gaat van ‘s morgens vroeg tot in de avond door. De KNHB laat PW, Haackey en EHV thuiswedstrijden in onze hal afwerken. Daardoor spelen we ook vaak thuis als we eigenlijk uit spelen. Met de eigen hal is er ook in de winter wat te doen op de club. Vroeger, nog niet eens zo heel lang geleden, was het drie maanden stil op de club, nu draait het gewoon door, met als leuke bijkomstigheid extra inkomsten voor de bar. Bovendien zijn er veel teams kampioen geworden, bij de senioren Dames 1, Dames 2 en Heren 1 en bij de jeugd zijn er in iedere leeftijdscategorie meerdere teams als eerste geëindigd.’

Dames Bully en Twente gehandhaafd, heren Bully nog niet veilig

De andere drie teams die aan het zaalhockey meededen, waren Bully (2x) en Twente (alleen de dames). De dames van Bully speeelden op het hoogste niveau mee en eindigden als zesde van de acht deelnemende ploegen, ver achter het oppermachtige Nijmegen, maar voor regionaal gevestigde namen als Upward en Ede. De dames van Twente deden het met een vierde plaats eveneens vrij behoorlijk, terwijl de heren van Bully nog lang niet klaar zijn met hun strijd tegen degradatie: hen wacht aanstaande zaterdag nog een laatste wedstrijdronde in Nijmegen, waar ze het moeten opnemen tegen de lokale studenten van Apeliotes, die in punten gelijk staan. Daarna spelen beide ploegen hun laatste wedstrijd tegen Bemmel, waarbij het Gelderse hockey wel eens de lachende derde zou kunnen worden, hoewel het mogelijk beslissende doelsaldo nu nog duidelijk in het voordeel van de Oldenzalers is.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief