Woensdag 21 februari 2024
Twentesport

Gelijkspel na topstrijd voor dammers Witte van Moort

Geplaatst op 12 februari 2023 door   ·   Geen reacties

WESTERHAAR –  Het keurkorps van de damclub  Witte van Moort speelde in de voorlaatste wedstrijd thuis gelijk tegen Damlust Gouda. Beide tientallen bleken aan elkaar gewaagd. Zo eindigden de eerste zes partijen in remise en de wedstrijd ook: 10-10.

Bij een tussenstand van 8-8 waren er nog twee supergrootmeesters van Damlust nog aan het spelen Er was iets bijzonders nodig om tot een resultaat te komen en Yuen Wong had dat goed begrepen. Hij speelde tegen de ijzersterke oud-wereldrecordhouder blindsimultaandammen Erno Prosman, maar Wong won.

Er was dus nog één punt nodig voor de overwinning. Gerbrand Hessing had een theoretische opening tegen de jonge wereldtopper Martijn van IJzendoorn. Na een opvallende actie van Van IJzendoorn ging Hessing de denktank in. De dammer van Witte van Moort kwam redelijk uit de verwikkelingen maar onder tijdsdruk werd hij door Van IJzendoorn een verloren eindspel ingesleurd. Beide teams konden uiteindelijk wel leven met de 10-10 eindstand, waardoor de Westerhaarders de vijfde plaats wisten te behouden.

Bij het buffet ter gelegenheid van de laatste thuiswedstrijd van het seizoen ging de blik al even op de interessante laatste wedstrijd: op 25 februari uit bij titelkandidaat Hijken DTC.

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief