Woensdag 12 juni 2024
Twentesport

Gerco Schröder snelste bij plaatsing voor Grote Prijs CSI

Geplaatst op 7 juli 2017 door   ·   Geen reacties

GEESTEREN – Gerco Schröder uit Tubbergen was vandaag in zijn achtertuin, op het CSI te Geesteren, de beste Nederlander in de eerste kwalificatiewedstrijd voor de Grote Prijs van Twente, die zondagmiddag op het programma staat. Met zijn tienjarige bruine hengst Glock’s Lausejunge pakte Schröder een de derde plaats op het parcours over 1,50 meter met barrage.

Lausejunge is de tweede troef op stal voor Schröder. Voor het EK hoopt hij zich te plaatsen met Glock’s Cognac Champblanc, die in Rotterdam meeliep in de landenwedstrijd. ‘Die lijkt goed in vorm, maar start ik hier niet omdat hij al wat ouder is en het nu niet in het schema paste. Hem moet ik gerichter inzetten. Volgende week gaat hij mee naar de Global Champions Tour in Chantilly, een vijfsterrenwedstrijd. Lausejunge trekt als nummer twee daarom vaak de kar.’

Schröder moest de overwinning aan zijn Ierse collega Shane Breen laten, die precies een seconde sneller was in de barrage, waarvoor zich vijftien combinaties plaatsten. In de slotrit van de extra rondgang werd Schröder ook nog gepasseerd door Alberto Zorzi die onlangs ook nog de sterkste in de Grote Prijs van Monaco.

In de barrage deden nog bier Nederlanders een gooi naar de hoofdprijs. Michael Greeve met Whitney Bb (zevende), Ben Schröder met Davino Q (elfde), Kevin Olsmeijer met Dalvario Z (veertiende) en Johnny Pals met Wesselina (vijftiende) kwalificeerden zich met die prestatie ook alvast voor de Grote Prijs van Twente van zondag. Gert-Jan Bruggink is dan met Charmeur ook van de partij.

FOTO: Loes Wielheesen/CSI Twente

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief