Zaterdag 15 juni 2024
Twentesport

Gerwin Mollink verovert ‘thuis’ damtitel van Overijssel

Geplaatst op 26 juni 2022 door   ·   Geen reacties

WESTERHAAR/DEN HAM – In de slotronde van het provinciaal kampioenschap dammen in Westerhaar legde in de hoofdklasse Gerwin Mollink uit Den Ham beslag op het kampioenschap van Overijssel. Het was een zinderend slot, want de eerste vier van vijf partijen  eindigden in remise. In de laatste confrontatie moest opponent Theo Leoné uit Borne buigen.

Nadat  in die vijfde partij Leoné zijn halve hekstelling verbrak en vervolgens verkeerd sloeg, forceerde Mollink schijfwinst. De partij werd vervolgens vakkundig uitgespeeld door Hammenaar, die met deze overwinning zijn eerste Overijsselse titel bij de senioren veroverde.

In de tweede klasse was het ook spannend tot het laatst.  Na vijf ronden spelen stonden alle deelnemers met vijf punten gelijk. In de slotronden kraaide Willem Fokkert victorie tegen Gert Brink. Ook Gerrit Talen was hard op weg om zijn tegenstander Bennie Lawant aan de zegekar te binden, maar toen sloeg het noodlot voor Talen toe. Talen vergooide op de vijftigste zet een gewonnen stelling door naar dam te promoveren. Lawant kon vervolgens simpel de dam één om één afnemen.  Indien Talen eerst een schijf geofferd had, had Lawant het kunnen opgeven.

Willem Fokkert en Bennie Lawant eindigden op een gedeelde eerste plaats. Fokkert trok aan het langste eind in de barrage en werd zo kampioen van de tweede klasse. Gert Brink won de barrage om de derde plek.

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief