Woensdag 12 juni 2024
Twentesport

Hellendoorn Rally: goud van oud mét vernieuwingen

Geplaatst op 14 september 2017 door   ·   Geen reacties

HELLENDOORN – De 36ste editie van de Hellendoorn Rally, die vrijdag en zaterdag wordt verreden, telt weer een aantal primeurs. Zo is er de (eenmalige) rentree van drievoudig Erwin Doctor uit Nijverdal, het (ook eenmalige) optreden van burgemeester Anneke Raven als navigator en uiteraard een aantal nieuwe klassementsproeven. Tot de Twentse favorieten behoort de Bornse coureur en viervoudig winnaar Dennis Kuipers (foto), maar de concurrentie is groot, onder meer van Bernard ten Brinke, Hermen Kobes en Bob de Jong.

De start- en finishstreep is verplaatst van de Dorpsstraat in Hellendoorn naar de Energiestraat op het bedrijvenpark ’t Lochter in Nijverdal. Daar liggen organisatorische en commerciële redenen aan ten grondslag Het gaat om een plek nabij de bedrijven van hoofdsponsors Eurol en Kartplaza. Er is evenwel ook meer ruimte met meer overzicht voor het publiek.

Juiste snaar

Volgens voorzitter Berto Plomp heeft de organiserende stichting gesondeerd bij de deelnemers en de toeschouwers. ‘Start en finish en serviceterrein dicht bij elkaar, zodat meer te zien is voor de liefhebbers, en een compacter tijdschema. Gezien het aantal inschrijvingen lijken we de juiste snaar te hebben geraakt.’

Mageler Esch

Er zijn meer ingrepen gedaan. Bij de proeven is de Trigger van Luttenberg verdwenen en keert daarvoor de roemruchte Mageler Esch als proefterrein terug. Vrijdag worden de (dik honderd) deelnemende duo’s traditiegetrouw voor proeven richting Notter en Markelo gestuurd, zaterdag naar Den Ham, Hellendoorn, Ypelo en Almelo.

Klassementen

De landelijk befaamde Hellendoorn Rally is van belang voor het Open en Nationaal Nederlands Kampioenschap. Daarnaast zijn er meer klassementen, waarin dat voor oldtimers. De start is vrijdagavond om zeven uur, de finish is zaterdagavond om half zeven voorzien.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief