Zaterdag 29 februari 2020
Twentesport

Hellendoorn wil titel beste sportgemeente en eert iconen

Geplaatst op 11 september 2016 door   ·   Geen reacties

  karin-kuipersNijverdal – De gemeente Hellendoorn wil graag tot beste sportgemeente van Nederland worden uitgeroepen. Volgens sportwethouder Johan Coes heeft de gemeente bij de jury vooral drie grote evenementen onder de aandacht gebracht: het NK veldrijden dat begin dit jaar werd gehouden, de Strongmanrun die vorig weekend plaatsvond en Hellendoorn Rally die zich het komende weekend voor de 35ste keer zal ontrollen in de gemeente en directe omgeving.

Daarnaast wijst de wethouder op de cijfers met betrekking tot sport als middel om vereenzaming (vanwege geen betaald werk bijvoorbeeld) henk-poortein Hellendoorn te bestrijden door sportieve activiteiten aan te bieden. Ook de hechte structuur van veel vrijwilligersorganisaties zou een sterk punt zijn. Over twee weken wordt duidelijk welke der drie genomineerde gemeenten (naast Hellendoorn ook Barneveld en Noordwijk) met de eer gaat strijken en Rotterdam aflost als beste sportgemeente.

Iconen

Ondertussen eert de Werkgroep De Smidse, die het historisch bewustzijn in de gemeente Hellendoorn wil bevorderen, momenteel lokale sporthelden uit het recente verleden, van wie schilderijen zijn gemaakt die in het gebouw De Smidse (het monumentale kantoor van voorheen de Koninklijke Stoom Weverij) zijn te zien. Een aantal sporters bezocht de tentoonstelling dit weekend in het kader van Open Monumentendag, waarbij in het midden wordt gelaten of behalve het gebouw ook de door Gerard van Loon geschilderde sporters een monumentale status hebben.

jan-tijhuisDe waterpolospeelster Karin Kuipers en de enduro-rijders Jan Tijhuis en Henk Poorte zijn volgens voorzitter Wilma Paalman van de Werkgroep De Smidse onder de indruk van hun vereeuwiging en lieten zich graag fotograferen bij het schilderij dat van hen gemaakt is. Er zijn overigens veel meer, ook huidige, topsporters op doek gebracht, onder wie Rob Harmeling, Jeffrey Hoogland, Thomas Bergboer en Frank Hosmar, welke laatste dezer dagen aan de Paralympics deelneemt.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief